Header Ads Widget

Често задавани въпроси за афилиейт програмите

Трудно ли е да се печели от интернет?
Ако търсите някакъв вариант да започнете свой собствен бизнес, то несъмнено афилиейт маркетинга би бил подходящ за вас. Не ви е необходим голям първоначален капитал (даже никакъв капитал не ви е необходим) за да започнете, но за сметка на това има доста добър шанс да си докарвате съвсем прилични доходи. Това, което ви е наистина нужно е да притежавате ваш собствен уеб сайт. За хората, които нямат възможност да плащат за домейн и хостинг, или пък нямат достатъчни компютърни умения за да си направят сайт ще кажа, че в интернет има в изобилие безплатни ресурси даже и за съвсем начинаещите и скоро ще напиша отделна статия по въпроса.

Как работят афилиейт програмите?
Вашият спонсор (това е компанията за която работите) продава някакъв продукт. Вие използвате вашия сайт за да рекламирате този продукт и да убедите посетителите на вашия сайт да си купят този продукт, като за целта посетят сайта на вашия спонсор през вашия линк. И така, когато посетител на вашия сайт си купи дадения продукт, вие получавате комисионна (това е определен % от стойността на продукта) от вашия спонсор. Реално погледнато, най-сложното при афилиейт маркетинга е да се научите как да направите вашия сайт популярен и посещаван, защото колкото повече хора посещават сайта ви, толкова по-голяма е вероятността някой от тях да си купи въпросния продукт.

Как се популяризира сайт? (Ще пиша по-подробно в отделна статия, защото темата е доста обширна)
Един от най-ефективните начини да популяризирате вашия сайт е да пишете рекламни статии и да ги изпращате за публикуване в различни (подходящи) Web директории (article directories). За целта е необходимо вашите статии са достатъчно интересни, с оригинално съдържание и да съдържат наистина полезна за читателите информация. Един такъв читател, след като е намерил нещо, което го интересува във вашата статия, с удоволствие би посетил и вашия сайт, за да прочете още по темата. Хубавото на сайтовете публикуващи такива статии е това, че задължително имат секция с информация за автора на статията. Точно там е мястото да напишете повече за вас, вашия бизнес и да сложите линк към вашия сайт.

Как да изберем подходящ продукт?
Изборът на подходящ продукт, който да рекламирате, е много важен, ако възнамерявате сериозно да се занимавате със афилиейт маркетинг. Идеално би било, ако продуктът е с голямо търсене и малко предлагане. Естествено, това не винаги е възможно, но поне се насочвайте към такива пазарни ниши, където няма да имате голяма и "върла" конкуренция (поне докато сте начинаещи в този бизнес). Също така е важно и да имате някакви знания или поне интереси свързани с това, което ще рекламирате. Не забравяйте, че ще трябва да пишете статии, да събирате информация, да коментирате във форуми, да работите по вашия сайт като публикувате интересно съдържание и т.н. Всичко това ще ви е много по-лесно, ако е в област, която ви е присърце и ви интересува.

Как да изберем добра афилиейт програма?
Ще научите от тази статия.
пари
В заключение искам да кажа, че афилиейт маркетинга е сериозен бизнес, който съвсем не е лесен. Не бива да очаквате, че парите ще пълнят джобовете ви без да сте си помръднали пръста. Напротив - необходима е доста работа за да направите успешен сайт, който да е популярен и посещаван. Освен това, вашия сайт трябва и да продава добре, като за целта вашите усилия трябва да са насочени към привличане на такива посетители към сайта ви, които да са заинтересовани от вашия продукт. За всичко това ще говорим по-подробно в следващите статии. Подгответе се за сериозна работа, защото истината е, че колкото повече усилия полагате, толкова по-добре ще печелите. Както за всеки друг бизнес, това важи с пълна сила и за афилиейт маркетинга.