Header Ads Widget

Как да показвам статуса си в Skype в сайт, блог или форум

Налага ли ви се да контактувате с посетителите на сайта си чрез Skype? Ако е така, вероятно вие просто сте оставили своето потребителско име в страницата ви с информация за връзка с вас. Но в случая вие бихте могли да имате нещо повече - бутон, показващ статуса ви в Skype и позволяващ на посетителите ви да осъществят с вас зададен от вас тип връзка - чат, разговор и т.н.
Как да поставим скайп-статус-бутон в сайт или блог
Преди всичко, трябва да имате своя профил в скайп и съответно да активирате възможността вашето присъствие в скайп да се вижда в Интернет. Това става в настройките на самата програма от Инструменти -> Настройки -> Поверителнсост -> Неприкосновеност.

Skype status button
Тук трябва да поставите отметка пред Показвай моето присъствие в Интернет и да запазите настройките.

Следващата стъпка е да генерирате желания от вас скайп-бутон или картинка за вашия сайт. Това можете да направите в страницата за Skype като изберете някоя от готовите за целта схеми. За съжаление, за момента Skype не предлагат такива на български език (макар че и за това има решение), но все пак имате възможностите за персонализиране на вида и поведението на бутона при щракването му от посетителите ви, използвайки съветника там.

Когато сте готови с вашия скайп-бутон или скайп-картинка, ви остава да копирате кода му/й и да го поставите на желаното място в сайта си, което може да бъде както притурка в страничната лента, така и навсякъде другаде в сайта/блога ви.

Ако не ви трябва бутон, а просто картинка обаче, можете да се възползвате от по-лесен метод за поставянето й в сайта/блога ви - вижте следващата точка.

В резултат, вашето скайп-състояние не само ще бъде видимо за посетителите ви, но ако сте избрали да поставите бутон, щраквайки върху него, посетителите ви биха могли да ви достигнат в скайп по указания от вас при създаването на бутона начин (обаждане, чат, видео и т.н.).

Ето, например моето скайп-състояние в момента: Моят скайп-статус.

Настроил съм бутона да стартира чат сесия с мен и в случай, че ви трябвам и съм на линия, можете да се възползвате като просто щракнете върху него.
Как да поставим скайп-статус-картинка във форум или сайт
За онези от вас, които нямат свой сайт, но са активни участници в даден форум, поставянето на картинка, показваща статуса им в скайп, може да бъде още един начин да бъдат по-интересни.

Отново напомням, че трябва да разрешите в Скайп вашето присъствие да се показва в Интернет (вж. предната точка). В самия форум, можете да използвате вашия подпис (в настройките на вашия профил) или само определена ваша публикация във форума, където да поставите следния код:

за форум: [img]http://mystatus.skype.com/smallclassic/ВАШЕТО-ПОТРЕБИТЕЛСКО-ИМЕ[/img]

за сайт:

Горния код ще изведе в полето, където сте го поставили следната статус-картинка

В кода задължително заменете "ВАШЕТО-ПОТРЕБИТЕЛСКО-ИМЕ" с вашето потребителско име в скайп.
Skype
А по желание, можете да смените картинката, която ще показва вашето присъствие с една от тези по-долу като замените smallclassic (в кода) с името на желаната от вас картинка:


Е, надявам се указанията ми да са ви от полза. А ако все още не използвате скайп за своите бизнес или лични нужди, може би ви време да се запознаете с ценовите предимства на разговорите с мобилни и наземни телефони чрез SkypeOut и да намалите разходите си!

Ако този материал ви допада, можете да ме подкрепите или да го препоръчате някому!