Header Ads Widget

Какво обича косата ви

Косата обича витамини. Витамин А участва в процеса на растеж на клетките и тъканите. Съдържа се в: моркови, спанак, черен дроб, мляко и млечните продукти и най-вече в рибното масло. Може да се правят и подхранващи маски в комбинация с рициново масло и жълтък. Подхранва корените и заздравява косъма. Липсата на Витамин В пък води до косопад, бавен растеж и изтощена коса. Зърнените храни, сухите зеленчуци, житните зародиши са богати на витамин При липса на Витамин С се наблюдава начупена и цъфтяща коса. Среща се в плодовете и зеленчуците, по-специално: киви, лимони, портокали, грейпфрути, домати, боровинки, ягоди, магданоз, зеле и червените чушки. Особен недостиг на този витамин имат пушачите.
Косата обича след всяко измиване, нанасянето на балсам или маска. За здравите коси е подходящ балсама, а третираните и изтощените коси се повлияват по-добре от маските. Освен това, когато използвате балсам или маска разресването на косата е много по-лесно и тя не се накъсва излишно. Благодарение на маските косите са подхранени, хидратирани и не се заплитат.

коса
Косата обича цъвтящите й краища да бъдат подстригани. Косата може да цъвти по много причини. Сред тях са прекомерното изсушаване и изгаряне от сешоара, къдрене или изрусяване, или просто необходимост от подрязване на старите краища. Ако цъвтящите крайща не бъдат подстригани на време, те могат да се разцепят нагоре по косъма и косата да изглежда безжизнена и без блясък.

Косата обича да я четкатe всеки ден преди лягане минимум 5 минути. Разресването е добре да става в различни посоки. Това помага на косите да са по-гъсти, по-бляскави и да се поддават на прически.