Header Ads Widget

Три начина да скрием следите от безсънна нощ

Ако сутрин се явите на работа с тъмни петна под очите и бледо лице, мнозина от колегите ви могат да решат, че вместо да спите, купонясвате по цяла нощ. В повечето случаи вина за безсънието ви има излъчването от монитора на компютъра, цигареният дим и обездвиженият начин на живот. Независимо от причината обаче, ето какво ще ви помогне да се ободрите и да скриете следите от нощното будуване.

1. Спешна помощ

Най-бързият начин да скрием от околните преумората си е да изпием сутрин чаша зелен чай или вода с лимон. Това са естествени енергийни коктейли, които подобряват обмяната на веществата и храносмилането и освежават цвета на лицето. Половин час след такава "промивка" може да се изпие и чаша силно кафе.

Утайката от него също ще ни е от полза. С нея можем да си направим маска, която да подържим на лицето и шията около 10 мин. Кожата се зарежда с енергия и от друга маска с естествени продукти овесена каша и мед, към които се добавя малко настройка от лайка, сок от морков, яйчен жълтък и дори картофено пюре.

Сините петна под очите са резултат от кръв, която се натрупва в изгубилите тонус кръвоносни съдове и "прозира" през тънката кожа под очите. Постоянното наличие на синини говори за намален имунитет. Но ако те се появяват само от време на време, спасението е в контрастните компреси. Кубчета лед от билков чай се поставят за секунди върху клепачите и после се редуват с памук, натопен в топла билкова отвара.

2. Средства от тоалетната масичка

Кремовете и лосионите, обогатени с молекулярен кислород, са добри стимуланти за кожата. Ако в тези козметични средства има витамини А, С и Е, селен и каротин, екстракт от семена на грозде и зелен чай, белезите от стреса по лицето бързо изчезват. Панацея за изтощената кожа е и козметиката, съдържаща морски водорасли. Те са не само много богати на микроелементи, но и на възстановяващи водния, баланс мастни киселини, както Омега 6 и Омега 3.

3. Какво предлагат в салоните за красота

Там професионалистите бързо ще определят от какво се нуждае кожата ви. Кислородна маска или кислороден коктейл за 15 мин. дават резултат, сравним с 3-4 часа активна разходка на чист въздух.

Ударно действие имат маските с ниацин (никотинова киселина). Това вещество мощно стимулира кръвообращението. Забележим ефект имат и масажите на кремообразна основа, в чийто състав влизат полинаситени мастни киселини. Тонусът на съдовете, т. е. премахването на тъмните петна под очите може да се постигне с апарат с ултразвук. Чрез тази процедура витамините и аминокиселините от предварителната маска проникват в дълбочината на епидермиса.