Header Ads Widget

Витамините скъсяват живота

Датски учени са стигнали go извода, че синтетичните Витамини могат да намалят продължителността на живота. Този извод са направени на основата на научни изследвания.

Специалисти от Копенхаген са анализирали данните от 67 изследвания-Общото число на участниците в тях било повече от 290 хиляди души, сред които хора е хронични заболявания, а също и съвсем здрави. Обаче всички те приемали витамини. Учените стигнали до извода, че витамините А и Е, които досега се смятаха за ти пречат на естествената защита на организма, Оказва се, че допълнителното приемане на изкуствено синтезирани витамини увеличава риска от преждевременна смърт.

Освен това личната хигиена защитава организма по-ефикасно от сезонните простудни и инфекциозни заболявания, отколкото витамините. Въздействието на витамин С, както и на повечето хранителни добавки, е силно преувеличено, смятат специалисти от немския Институт по обезпечаване на качеството и ефективността на медицинската помощ.
витамини
Според немските лекари с приближаването на зимата "много хора започват да пият витамини, за да намалят риска от настинки. Тази профилактика обаче е със съмнителна полза, защото високите дози витамини, несъобразени с личните особености, понякога са дори вредни, а ползата от янтиоксидантите се надценяват. Употребата на витамини не е панацея срещу респираторните инфекции, независимо дали става дума за грип, настинка или болки в гърлото. Лекарите съветват Вместо това да се обръща повече внимание на добрата лична хигиена - ръцете да се мият редовно с топла вода и сапун, както и да се избягват ненужните контакти с други хора. Това е най-ефикасната профилактика срещу заразните заболявания.