Header Ads Widget

Достигане на топ резултати в търсачките, дори и да сте пълен начинаещ

Този процес е познат още като SEO или оптимизация за търсачки. Това е комбинация от два елемента. Първо трябва да се научите как да направите си сайта приятелски настроен към търсачките. Веднъж щом имате такъв сайт следващата стъпка е да си набавите входящи връзки към сайта. Но преди да скочим в оптимизацията за търсачки, първо трябва да намерим подходящите думи за таргетиране.
Избиране на подходящата ключова фраза.

Много нови Интернет маркетъри правят грешката да избират грешна ключова дума. Какво прави една ключова дума незадоволителна?

Перфектната ключова фраза трябва да е 3 или 4 думи. Ако искате да се класирате за „музика”, ще разберете, че няма смисъл и се класирате за нищо. Това е така, защото думата е прекалено обща. Вие търсите човек, който да се регистрира в сайта Ви, изтегли песен или купи нещо от вас, трябва да сте сигурни, че предлагате точното нещо на подходящата аудитория. В други думи, трябва ви таргетиран трафик. Вместо „музика”, търсете думи като „сваляне на музика безплатно” или „купуване на музика”, това ще бъде много по-добър избор.

Използвайте инструмент за изследване на ключовите думи, за да се уверите, че те ще ви донесат трафик. Ако се класирате за дума, която никой не търси, бъдете сигурни, че само губите времето и ресурсите си. Инструмента показва очаквания търсещ трафик, както и нивото на конкуренцията.

Но не бъдете прекалено доверчиви на тези инструменти да ви намерят подходящите думи. Като собственик на бизнес, трябва да сте много запознати с пазара. Трябва да знаете кои са желаните клиенти. Това ще ви помогне да намерите и определите стойностни ключови думи, за които никой друг не си е помислял.

Изберете ключова дума с нормално количество конкуренцията. Някой маркетъри вярват, че ключовите думи с малко конкуренция са по-лесни за класиране. По тази причина, има смисъл да целите тези думи. Но ако започвате онлайн бизнес, трябва да сте в активния пазар. С други думи казано, трябва да се набутате в конкуренцията и да я изместите от пазара. Конкуренцията за дадена ключова дума значи, че тя е търсена и стойностна. Имате по-голям шанс за успех ако изберете тези ключови думи.
Създаване на приятен за търсачките уеб сайт

За щастие, не трябва да сте гуру, за да знаете как да оправите сайтовете си. Повечето системи за управление на съдържанието са SEO приятелски и най-добрата част от това е, че те са безплатни. Най-популярните са Wordpress, Joomla, Drupal, and DotNetNuke. Сайтовете ви ще са SEO приятелски, като използвате тези системи. Но наистина искате да научите основите, уверете се, че изпълнявате следното.

Ако оправяте сайта си ръчно, ще трябва да следите 2 важни неща. Първо винаги, наистина винаги трябва ключовите ви думи да са включени във заглавието на сайта. Използвайте ги и в МЕТА ключовите думи и описанието. Използвайте приятелски настроени имена на сайтовете например „вашата-ключова-дума.html”. Можете лесно да преименувате HTML файловете си, използвайки текстов редактор.

Ако сайта ви по-малък, процеса по оправяне ще бъде по лесен и няма да отнеме много време. Но ако имате огромен сайт с много страници, трябва да използвате система за управление на съдържанието (CMS). Ако използвате CMS, внимавайте да не претоварите сайта, като инсталирате ненужни добавки. Запомнете, че целта ви е да направите сайта приятен за търсещите ботове, който трябва да намери уеб страниците и да определи общата основа на съдържанието. Като инсталирате ненужни свирки и звънчета, правите сайта си по-труден за търсещите ботове и това затруднява работата им. Поради тази причина, ще разберете, че безплатните темплейти работят по-добре от платените. Не пренатоварвайте нещата. Златния принцип тук е да запазите нещата прости.

Когато сте задоволени от дизайна и от съдържанието на сайта си е време да споделите сайта си със света.
Набавяне на връзки чрез статии

Има много начини за набавяне на връзки към сайта си. Можете да слагате коментари в блогове, добавяте връзки в Web 2.0 сайтове, добавяте адресите към много уеб директории или да пишете и давате прес статии. Можете да използвате комбинация от тези мотоди ако имате времето и ресурсите или може да се фокусирате върху един от методите – маркетинга със статии.

Маркетинга със статии е един от най-лесните методи за набавяне на връзки към сайта ви. Директориите със статии са сайтове с изградена репутация и от тях можете да си набавите стотици (понякога и хиляди) еднопосочни връзки от тези сайтове. Еднопосочна връзка означава, че само този сайт сочи към вас и няма нужда от реципрочен линк към този или друг сайт.

Всяка статия, която напишете ви позволява да сложите от две до три прости текстови връзки на края на статията. Тук става интересно.

В очите на търсещите машини, всеки линк от външен сайт е отчитан като глас. С други думи казано, колкото повече връзки имате към сайта си, толкова по-добре ще се класира той. Естествено, това не могат да бъдат каквито и да е връзки. Трябва да са от сайтове с добра репутация и подходящо съдържание.

След като вече знаете как да набавите хиляди естествено изглеждащи връзки от директории със статии, всичко, което трябва да направите, е да създавате подходящо съдържание, да сложите връзки на края на статията и да я добавите в директории със статии. Когато те са одобрени, статиите ви ще се покажат онлайн и ще получите много високо качествени връзки, които да сочат към сайта ви.

Това, което трябва да знаете, е, че трябва да сте внимателни, като слагате заглавието на връзките. Това е текстът, който слагате между HTML тагове. Например, ако имате връзка като „Кликнете тук”, ще е в много пъти по-неефективно, отколкото връзка, която казва „Вашата ключова фраза”.

Това е начинът, по който търсещите машини определят релевантността на връзките към сайта си. Можем да стигнем до заключението, че ако хиляди връзки сочат към сайта ви със заглавие “мебели по поръчка”, се очаква сайта ви да е за мебели по поръчка.

Пишете по темата и слагайте целящата ключова дума като заглавие на връзката.
Какво да очаквам, когато статиите са публикувани.


Ако сайтът ви е прекалено нов, не очаквайте да видите чудо веднага. Може да отнеме от 4 до 6 седмици за нов уеб сайт да набере скорост. Ако сте направили всичко правилно (избиране на подходящи ключови думи, оптимизиране на сайта и използването на подходящи заглавия на връзките), тогава сайтът ви ще се появи в индекса след 3 седмици. Ще се появи на 5 или 6 страница от резултатите. Това е много добър знак.

След още 2 седмици, сайтът ви ще се премести на 3та или 4та страница. Не стойте на стари лаври и не спирайте да пишете и добавяте статии. Придържайте се към кампанията за набавяне на връзки. Ако сте направили абсолютно всичко както трябва, ще се видите на първа страница след около 6 седмици. За по-конкурентните ключови думи, може да отнеме повече време.

Целта ви е да се класирате на първа страница при повечето търсещи машини. Веднъж щом сте на първа страница, ще получавате доста качествен трафик от търсачките. Трябва да „сервирате” постоянно ново съдържание, както и да предлагате оферти – убийци. След време ще се наслаждавате на страхотни възнаграждения.