Header Ads Widget

Как да си направим собствен уеб сайт? какво е HTML, уеб дизайн

Създаването на уеб сайт не е толкова голям подвиг, сравнено с обучението за други технически умения. Повечето хора се отказват още когато чуят думите „програмиране” и „технически”. Мислят си, че е голяма занимавка да се научи цял един компютърен „език”. HTML, най-основният компютърен език в създаването на уеб сайтове е всъщност доста лесен за разбиране, стига да имате интерес в научаването на нови неща.
Какво е HTML?

HTML е акроним за Hyper Text Markup Language. За да го схванете по-добре, просто го приемете като език, който уеб браузъра разбира. Например, както хората говорим на различни езици, HTML е езикът за изработка на сайтове. Браузърите, като например Microsoft Internet Explorer и Mozilla Firefox дешифрират и интерпретират кода, или езика (HTML) и ни го показват по начин, по който го разбираме, точно като в обикновен уеб сайт.
Кодиране на уеб сайтовете.

dreamweaver cs4 web design уеб дизайн Кодирането в HTML език може да е малко трудно за някои хора, затова може да използвате програми като Adobe Dreamweaver, или Microsoft Frontpage. Тези програми са създадени да ви помогнат индивидуално в изработката на професионални уеб сайтове и Интернет страници.

Още повече, човек може да се обърне и към онлайн web builder-и, които са вградени и могат да бъдат директно контролирани в Интернет. Има много различни и специфични уеб билдъри (онлайн програми, които могат да изработват уеб сайтове посредством графичен интерфейс).


Книгите и списанията съдържат направления, които ще ви помогнат в избора на начини за изработването на уеб сайта ви. Дори и онлайн гидовете са надеждни, тъй като в модерния свят информационните технологии са най-добрия и рентабилен начин за запазването на знания, специално в тази сфера.

Е, може да започвате да правите своя сайт без да се колебаете. Ако ви допадне кодирането, може да се превърне във ваше чудесно хоби.