Header Ads Widget

Как да покачин PR

Всеки, който има някакъв сайт или блог иска да увеличи PR (page rank). Тук ще представя няколко начина как да постигнем бързо увеличаване на ранга.

1. Трябват ви няколко (колкото повече толкова по-добре) сайта с висок PR, които да имат връзки към вашият сайт или блог. Тези сайтове трябва да са с подобно съдържание.
2. Аз Ви препоръчвам да се съсредоточите малко повече върху класирането в SERP (Search Engine Result Page). Оптимизирайте onpage (заглавия на статии, заглавие на сайта, мета описание, думи и т.н.) и offpage чрез качествени връзки от други сайтове (използване на ключовите думи в анхор текста на връзката). Добри места за получаване на релевантни връзки са: добавяне на сайта в директории, поставяне на връзка към сайта или блога в подписите във форумите в които пишете, коментиране в други блогове, писане на статии в артикъл директориите, размяна на връзки.
Ако наистина желаете публикуваните връзки да окажат влияние върху вашият PR, то търсете „dofollow“ блогове, директории и форуми. Гледайте където поставяте връзка PR да е по-висок от на вашият сайт.
3. Страницата няма значение за PR. Има значение как е оптимизирана.
4. Единственият начин да се увеличи бързо PR е да направите бързо всички неща от това ръководство, преди Google да започне да обновява PR. Но не бързайте прекалено много за да не ви накаже.
5. Изпратете сайта в директории.
6. Изберете качествени партньори за връзките, сведете до минимум реципрочните връзки – т.е. създавайте еднопосочни връзки. Създавайте ново, уникално и свежо съдържание.
7. Ще получите добър PR ако имате качествено съдържание. Съдържанието е най-важното. След това са връзките (backlinks).
8. PR няма отношение към реалната популярност на сайта. Възможно е при допускане на някои SEO грешки, ранга да падне бързо. Бъдете сигурни, че нямате дублирано съдържание и създавайте качествени backlink.
9. Как да направим PR на сайта си е все едно да играем на билярд – лесно е да започнем, но е трудно да победим. Вашият сайт може да има хиляди обратни връзки, но ако повечето от тях са с „nofollow“ атрибут, то все едно ги няма и е безмислено да слагаме обратни връзки в такива сайтове. За мен PR е просто илюзия, която носи повече приходи на Google.

10. PR не е начин за издигането на вашият сайт/блог в SERP.
11. Коментирайте в други блогове с подобно съдържание. Там обикновенно връзките са качествени и се индексират бързо.
12. Стойте далеч от купуването на връзки. Google никак не ги обича и само може да ви накаже за това. Освен това ако Вие продавате банери, връзки и др. трябва да сложите NOFOLLOW атрибут върху връзките за да не накаже Google страницата или целият сайт.
13. Създайте Карта на сайта.
14. Наличието на добри вътрешни връзки може да направи чудо.
15. Обратните връзки трябва да имат и качествен анхор текст.
Например: Моят блог

Фразата „Моят блог“ е анхор текст. Добре е анхор текста да съдържа ключовите думи от сайта.