Header Ads Widget

SEO съвет - как да се позиционират ключовите думи

В началото на страницата на вашият сайт е от първостепенно значение да имате ключови думи и фрази в приветствения текст. Заглавието също е от съществено значение. Точно, както в печатната медия и тук едно кратко и привлекателно заглавие би подтикнало потребителите да кликнат на сайта ви.
Title Tag. Това е може би най-важният таг на страницата, поне що се отнася до търсачките. Той показва описание на сайта, което пък се появява отгоре в прозореца на браузъра и е ценен помощник за потребителите в ориентацията в сайта.

Повечето търсачки го използват като заглавие на индексираната страница. Добре е всяка страница от сайта да си има отделен Title Tag, чиято цел ще бъде да покаже на потребителя за какво става дума в съответната страница. Включвайте ключови думи в него.
Meta KeywordsTag. Преди тези тагове са били с жизненоважно значение за добрата оптимизация на един сайт, сега вече то е помрачено. Почти няма машина, която да се съобразява с въпросните тагове, но не е лошо да се включат, защото има и по-малки търсачки, които все още работят с тях. Добре е на всяка страница Meta Keyword таговете да са уникални и да имат пряка връзка със съдържанието на конкретната страница. Целта е да се използват няколко ключови думи на страница и те да бъдат съчетани във фраза, която да се намира в тага, фразата не трябва да има повече от 8 8 до 12 думи.
Meta Description Tag. Търсещите машини все още го използват като главен таг за оптимизиране. Текста в него се използва за описание от една търсачка, в страницата с резултатите от търсенето. Описанието в Meta Description тага трябва да е кратко, ясно и стегнато.
Expiration Date Tag. Това е един незадължителен таг, който казва на търсачкта, кога сайта ще бъде изтрит от настоящия сървър.
Distribution Tag. Този таг посочва на търсачката диапазона от аудиторията на въпросния сайт. Може да се уточни, че е само за вътрешна употреба /”local”/, и Internel Use /”IU”/, което ще рече че няма да е предназначен за широката публика.
No-cache Tag. Тагът казва на търсачката да не използва кеширана версия на информацията, а направо да я вземе от страницата. Достъпът е много бърз, ако кеширането на страницата се направи директно на сървъра на търсачката.
Refresh Tag. Ако трябва да се пренасочи от текущата страница на друга, то се използва този таг. Много търсачки обаче наказват за употребата му.
Robot Tags Tag. Указва на търсещата машина какво точно да прочете от сайта и дали въобще да прочете нещо. Ако не искате сайтът ви да се вижда в търсачките можете да го използвате.
Heading Tags. Добре съставените страници трябва да са с предимство в търсещите машини. Доброто съставяне включва и headings тагове, които да показват заглавията, които са от особена важност за търсачките.
ALT attributes. Когто правите оптимизация за Гугъл, имайте предвид, че търсачките няма възможността да разпознават картинки, както и надписите по тях. Затова повечето търсачки четат ALT артибута, за да могат да добият представа за какво е графиката, която се намира там. При използването на този таг може да се увеличат ключовите думи на страницата.

Link (Anchor) Text. Линковете вече са основен инструмент на търсачките. Почти всички търсещи машини вече се влияят от линковете, които са предоставени към и от индексираната страница.
Или: по-честото минаване на търсачката през страницата ви за кратко време, увеличава рейтинга, който машината й преписва и колкото повече линкове са открити на страницата ви от търсачката, толкова по-голям ще е рейтинга на тази страница.

Оптимизазията на кода е вашия пръв помощник в доброто класиране на сайта ви в търсещите машини, за това започнете именно оттам, още когато започнете да изработвате сайта. Това се нарича On-Page SEO и ви е нужно старание и прецизност за да го овладеете изяцло.