Header Ads Widget

Високо налягане-храни за да се избегне

Какво да не се ядете, ако имате високо кръвно налягане или хипертония

Храни, за да се избегне, ако имате високо кръвно налягане.

1.Хора с хипертония не трябва да пиете алкохол.Въпреки че проучванията показват, че приема на алкохол в малки дози могат да имат последици, които защитават сърцето и може да намали риска от високо кръвно налягане, изследванията ясно показват, че консумацията на алкохол е нездравословно.

Алкохолът увеличава кръвното налягане, което може да увреди лигавицата на кръвоносните съдове, което засилва натиска още повече и да го прави по-трудни за лечение, също така увеличава риска от усложнения.

2.За някои хора потребление на сол в големи количества могат да влошат ситуацията. В други, същото количество сол е без ефект.Проблемът е, че няма лекар или учен може да каже кои е случай на дадено лице, докато не е твърде късно.


Този фактор, съчетан с прекомерната консумация на сол е вредно за сърцето, независимо от това дали имате хипертония, показва, че намаляването на натрий храната е нещо силно препоръчително, тъй като част от здравословното хранене.Тези препоръки са особено важни, ако са със средно хипертония, поради проблеми с бъбреците.

3.Наситени мазнини, особено транс мазнините са вредни за сърцето и кръвоносните съдове.Това е така, защото системата на кръвообращението, вече е в голям стрес, ако имате високо кръвно налягане.

А включва балансирана диета с високо налягане с ниско съдържание на наситени мазнини и трансмазнини (червено месо и заведения за бързо хранене или боклуци) и други умерени количества мазнини (зехтин, маслини, рапично масло и т.н.) ..