Header Ads Widget

Как да се премахне акне на гърба

Акнето по гърба е по-трудно, отколкото за лечение на акне на лицето, тъй като се разпростира върху по-широка област.Това се дължи на това, че почистването и лекарства стават все по-сложно.Освен това, на гърба кожата е по-дебел от кожата на лицето, за да премахнете обратно акне изисква повече усилия. Акнето по гърба е по-лошо, отколкото на лицето от гледна точка на размера на зърно, които могат да се появяват.

Причината за акне на гърба

На обратната акнето е причинено от свръхпроизводство на себум.На мастните жлези са склонни да работят повече по време на пубертета или по време на хормонални промени. Тъй като това свръхпроизводство се случи, реакция е появата на акне.

Как да се премахнат акне на гърба

Ако носите тесни дрехи е по-безопасно, отколкото имате акне на гърба, тъй като здраво сила пот дрехи причиняват дразнене.

Също така, ако носиш раница винаги, триене могат да раздразнят кожата.

Ако акнето е леко на гърба ти не трябва да се тревожи твърде много.Макар че не може да бъде тежка, лекувани с гел или крем основава бензоил пероксид.

Измийте си обратно, но не използват общата сапун.Вместо да използва антибактериален сапун.

Ако сте вашия лекуващ акне на гърба си, избягвайте използването на една раница, защото това може да влоши състоянието.

Вземи си дълъг душ, последван от добро упражнение.Въпреки че това не може да излекува всяко заболяване, необходимостта да се управлява състояние.Освен това, можете да се поддържа здраво тяло, защото ако направите това редовно.Само не забравяйте да се носят памучни дрехи, които позволяват на кожата ви да диша.

Яжте повече плодове и зеленчуци и стойте далеч от храни с високо съдържание на мазнини.


Кожата на гърба е по-дебел от лицето, но това не значи, че трябва да използвате същите продукти на гърба си.

Ако имате акне по гърба ти също може да са мъртви клетки в задната част на ръцете, бедрата и краката.Трябва да премахнете тези мъртви клетки, за да се предотврати проблема по-лошо.За да направите това, трябва беля.

Още съвети

Важно е да се разбере, че има много разлика между лицето пъпки по лицето и гърба.Не се опитвайте да се излекува обратно по същия начин, както на порите на лицето порите на лицето са различни от другите части на тялото.

Дължината на косата може да допринесе за сериозността на акне на гърба.Опитайте се да предприеме, ако сте вързан твърде дълго и да изсъхнат напълно.

Стресът причинява акне. Можете да направите много неща, за да се избегне стреса. Опитайте се да се отпуснете и да помня обратно за лечение на акне, не е лесно, наистина не незабавни резултати.