Header Ads Widget

Полезни съвети за борба със затлъстяването

Затлъстяването е обяснено като ненормално количество на мазнините в тялото; е от 20 до 30% над идеалното тегло за възрастта, пола и височината и може да управлява от някои промени в дневния хранителен прием заедно с упражнения.

Затлъстяването е обяснено като ненормално количество на мазнините в тялото; е от 20 до 30% над идеалното тегло за възраст, пол и височина.Затлъстяването е водещ фактор за сериозни заболявания като високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, инсулт, диабет, бъбречни проблеми, артрит, уголемяване на простатата, женски стерилитет.

Днес ние сме по-притеснен за здравето ни, така че трябва да се предприемат действия за контрол на телесните мазнини. Контрол на затлъстяването означава горят над телесните мазнини.Но за контрол на наднорменото тегло не е лесна задача, както и че не е магия, която ще се случи за една нощ.

Някои полезни съвети за борба със затлъстяването

Упражнението е по-полезен за изгаряне на мазнините, тъй като ускорява метаболизма. Упражнение във всякаква форма, като ходене, плуване, колоездене, да играя футбол, тренировка с машини или йога само за 30-35 минути на ден, не само полезно за контрол на тегло, но също така намалява риска от сериозни сърдечно-съдови заболявания, диабет, артрит др

Диета

Някои хора на диета или много строг режим на хранене за контрол на наднорменото тегло, но това не е безопасно решение, защото след няколко дни да се отегчиш човека и не искам да бъда на режим на контрол.Да поддържа редовни пъти хранене и са балансирани хранения.Неконтролирана хранителни навици също да допринесе за повишаване на теглото.

Включи изобилие от зеленчуци, плодове, зърнени продукти и цели в ежедневната диета.

Пийте много вода

Когато е гладен между основно ястие предпочитат да имат особено сочни плодове, плодове или плодов сок, за предпочитане лимон, портокал, морков др Зелена салата също е здрав и прави пълнене на пълнота на стомаха.

Избягвайте или свеждане до минимум приема на захар, избягвайте бонбони, шоколади, пудинг, торти, тъй като всички тези води до допълнителни калории на организмаНезависимо от захар ниско калорични подсладител може да се използва.Скъпа могат да бъдат използвани в сок или вода, която ще ви помогне в ускоряване на метаболизма.Избягвайте високо съдържание на мазнини млечни продукти като сирене и масло.


Винаги предпочитам да имат бели меса като риба, вместо червено месо, тъй като те са с ниско съдържание на мазнини.Някои билки налични у дома кухня са полезни и за контролиране тежести като копър, гръцки сминдух, джоджен, черен пипер, джинджифил. Тези билки помогне в храносмилането, както и повишаване на метаболизма.

Последно, но не на последно място винаги се опитвам да бъда щастлив, да бъде силен психически и да продължи положително усилията, които ще дадат положителен резултат и добро здраве.