Header Ads Widget

Как да се избегне оцветени зъби

Повечето се радват на кафе сутрин на закуска и кафе по време на работа или след обяд.Също така червено вино.Но е важно да се знае, че това е причина за оцветени зъби.

В естествения цвят на зъбите варира от сиво до жълт. Цветът на зъбите се основава на цвета на емайла, така че освен ако не използвате избелване на зъбите комплект или за да видите професионална, там не е много можеш да направиш за цвета.

Въпреки, че когато става дума за оцветени зъби, вярно е, че някои от тях са предотвратими.Има два вида на петната: външни и вътрешни.

Петна могат да бъдат причинени от травма, инфекции, хранителни недостатъци, генетика и стареене.

Неприсъщи петна са тези, които можем да контролираме.Измий си зъбите редовно и обилно.Посетете зъболекаря си на всеки 6 месеца за пълно почистване.Ако това е скъпо, има много клиники в университетите, където студентите надзор почиствания предлага на част от цената, която ще платите зъболекар.

Някои храни предизвика петна, като череши, къпини и малини.Напитки като вино, кафе и Colas също петно зъбите.Един добър начин да се провери дали дадена храна причинява оцветяване на зъбите е доказателство за бяла риза.Ако изпуснете спад на някои храни в бяла риза и петно, можете спокойно да предположим, че също петно зъбите.


Ефектът върху зъбите не е устойчив, ако практиката добра орална хигиена.За намаляване на петна, причинени от напитки, които можете да използвате една крушка, така че течността не докосва зъбите си, но този метод е неподходящ за пиене на вино в ресторант.

Важното е да се запомни, че външни петна са повърхностни и могат да бъдат избегнати. Като добра хигиена на устната кухина може да предотврати образуване на плака и петна, причинени от храни или напитки.