Header Ads Widget

Витамини за лице с киви

Една от причините да съчетаете две от изкушенията на зимния сезон – цитрусовите плодове и ароматния, здравословен чай, е стремежът към здравословен начин на живот и красив външен вид, разбира се.

Точно затова събрахме силата на витамин C в кивито и зеления чай в една много освежаваща комбинация във вид на маска за лице – изпитана и много полезна за кожата, особено в зимните условия и минусовите температури навън.

Времето, което ще ви бъде необходимо е колкото да изпиете една голяма чаша горещ чай с мляко и мед в компанията на приятелки, с които да обмените полезен опит и една рецепта за свежа и здрава кожа.

И така, за маската са ви необходими само едно киви и пакетче зелен чай. Направете запарка за чай, прецедете малко количество от него и го изсипете в подходяща купичка.

Изчакайте да поизстине малко, а през това време размачкайте кивито добре с вилица, докато се получи мека каша.


Прибавете плодовата смес към зеления чай и отново разбъркайте. С получената маска намажете лицето и шията и оставете да престои около 15 минути.

След това изплакнете с вода и по желание нанесете от любимия си хидратиращ крем за лице.

Тази домашна маска е полезна за цялостния вид на кожата на лицето, тъй като стимулира кръвообращението и веднага след като я изпробвате ще забележите колко по-свежа и румена е на пръв поглед кожата ви.

Здравословните качества на зеления чай са ни до болка познати, а кивито е един от плодовете в зимния сезон, който снабдява организма с витамини и органични киселини, които не само почистват ефективно кожата, но й придават и много по-свеж и здрав вид.

Това пък е резултатът, който ние жените искаме да виждаме всеки път, когато се погледнем в огледалото – чиста кожа и младежко излъчване.