Header Ads Widget

Мандарини по лицето

Зимата е в разгара си – с дъх на портокали, мандарини, ароматни свещи и зелени борови иглички.

Няма как да не харесвате фреш от цитрусови плодове за освежаване, огромна плодова салата за десерт или пък питие с резенче портокал за украса.

Някои хора даже предпочитат да държат кори от портокал или мандарина в колата си като заместител на сладникавите ароматизатори.

А други, като нас, са измислили и друго приложение на мандарините – за тонизиране и подхранване на кожата.

Необходимите продукти са около 3 - 4 ч. л. сок от мандарина и 1 белтък – за мазна кожа или 1 жълтък плюс 1 с.л.сметана по желание за суха кожа.

Разбийте с миксер жълтъка/белтъка и смесете със сока от мандарина. Готовата маска оставяте на лицето около 20 минути и измивате с хладка вода. След това задължително намажете лицето с хидратиращ крем.

Ако покрай приготвянето на рутинните семейни вечери не ви се занимава толкова с допълнителна кухненска работа може просто да вземете резенче мандарина и да втриете сока в кожата на лицето.

Другият много лесен и бърз вариант е да използвате малки кубчета мандарина за подмладяване и възвръщане еластичността на кожата. За целта предварително измийте и подсушете лицето и след това изпълнете процедурата.


Както знаем, цитрусовите плодове са богати на полезни вещества – витамини, микроелементи, които са особено важни за организма през студените месеци.

Освен това мандарините имат антисептично действие и помагат на кожата да се очисти от токсините, натрупани през деня.

Така че, консумирайте на воля и с козметични цели!