Header Ads Widget

Разликата между DVD-R, DVD + R, DVD + RW и DVD-RW

Разликата между DVD-R, DVD + R, DVD + RW и DVD-RW обяснено на кратко.


Първо, нека започнем с най-очевидната разлика: някои от тях, а някои са R RW."R" за прочитане, докато "W" означава записваем.

Основната разлика между DVD-R и DVD-RW или DVD + R и DVD + RW е, че форматите R диск може да бъде написана веднъж, и то е само за прочитане и не може да се изтрие за останалата част от своя дигитален живот.Докато RW дискове са написани за да могат да бъдат изтрити и много пъти записваеми.

"R" дисковете са перфектни, само ако те са необходими за да бъдат написани на веднъж, като предоставянето на някои файлове на приятел или да ги прехвърля между персонални компютри."RW" дискове имат сила по отношение на способността им да се използват многократно, което е чудесно за рутинна система за архивиране и т.н., и естествено, RW дискове са малко по-скъпи от R дискове, но ще трябва да решат дали търговия на освободените от работа се струва пари.

Тъй като просто е описано по-горе, DVD-R & DVD-RW едентични, като разликата е че единия е записваем веднъж,а другата е записваем няколко пъти.Същото се отнася и за DVD + R & DVD + RW.Така че въпросът е,каква е разликата между плюс и минус?

За да се обясни това, ние трябва да предприеме пътуване назад във времето.Когато DVD-та за първи път са се развиват, не е имало индустриален стандарт.Множествпто на компаний са конкуренти да развият това, което те се надяваха да бъде основната форма на бъдещето.

В DVD-R DVD + R разлика може лесно да се обобщи със следния текст:

Стандартната DVD-R/RW е разработена от Pioneer, и се използва предимно от Apple и Pioneer.Тези "минус" дискове могат да бъдат написани в един слой върху повърхността на диска.Освен това, този формат се поддържа от DVD формат, но по никакъв начин не е индустриален стандарт.DVD-R/RW дискове са по-евтини, отколкото на "плюс" формат.
*За DVD + R / RW формат се поддържа от Philips, Dell, Sony, HP, и Mcft.Тези дискове могат да се записват в няколко слоя, като им дава малко по-добри от отколкото на "минус" формат.Защото на този допълнителен капацитет, те са малко по-скъпи от "минус" дискове.

Няколко неща окончателно да изясни е разликата между DVD-ROM и DVD + RW, или други формати DVD споменах по-горе.В DVD-ROM само може да чете DVD-та, а други DVD дискове могат да четат и пишат данни на DVD-та.

И естествено на DVD + RW CD + RW разлика може да се обясни с "DVD" или "CD" префикс. DVD-та, средно, може да съхранява до 4,7 GB данни, а CD може да съхранява около 700 MB на данни, или около 15% от капацитета DVD.Докато CD-та са малко по-евтино, по мое мнение, ползите от DVD-та са много по-голяма.

Така че сега, че сте научили за разликата между DVD-R, DVD + R, DVD-RW, DVD + RW, и дори DVD-ROM, кой от тях е точно за вас?Най-лесният начин да се определи коя е по-полезно е да се наблюдават тенденциите.Преди няколко години всички предварително вградени компютри са с DVD-ROM устройства.Днес повечето компютри имат burnable DVD drive.


Имам чувството, че ползите от които имат burnable DVD drive далеч надхвърлят всякакви допълнителни разходи.Те се съхранява много повече данни, и те са идеални за съхранение във вашия дом, за да гледате филми на DVD плейъра.

Моят съвет е да погледнете DVD burners , които поддържат всички по-големи формати съм посочените по-горе, DVD-R, DVD + R, DVD-RW и DVD + RW.Докато DVD диск, който поддържа всички тези формати могат да бъдат малко по-скъпо, то ще ви позволи да използвате всякакъв вид диск за запис на DVD и ще бъдат защитени от всяка индустрия се пренасочва към един или друг формат.

Надявам се да съм допринесъл поне с малко да научите нещо ново и полезно.