Header Ads Widget

Основни kомпютърни съвети за сигурност

1.Използвайте усилени пароли. Изберете пароли, които е трудно или невъзможно да се позная.Използвайте различни пароли за всеки сметки.Никога не използвайте вашата дата на раждане, номер на превозното средство, номер лиценз, родители име, съпруга име като пароли.Опитайте се да използвате смес от азбуки, цифри и символи.
2.Правете редовно резервни копия на важни данни. Архивирания трябва да бъдат направени най-малко веднъж на ден.По-големите организации трябва да извърши пълен архив седмично и допълнителни резервни копия всеки ден.Най-малко веднъж месечно трябва да бъдат проверени.Можете също да използвате CD или DVD да архивирате важни данни.
3.Използвайте софтуера за защита от вируси. Това означава три неща: на вашия компютър, като на първо място, като се проверяват ежедневно за нови актуализации на вируса подписа и след това действително сканиране на всички файлове на вашия компютър периодично.

4.Използвайте защитна стена, като пазител между вашия компютър и интернет. Защитните стени са обикновено софтуерни продуктиТе са от съществено значение за тези, които държат компютрите си в интернет чрез популярния DSL и кабелни връзки модем, но те също са ценни за тези, които все още набиране инча
5.Да не се оставят онлайн компютрите, когато не се използва.Всеки да ги изключите от интернет връзка.
6.Не отваряйте пощата прикачени файлове от непознати, независимо от това колко привлекателно сюжетната линия може да бъде. Бъдете подозрителни към всякакви неочаквани прикачен файл по електронната поща от някого, когото знам, защото може да са били изпратени без това знание човек от заразената машина.
7.Редовно изтегляне корекции за защита от вашите доставчици на софтуер.
8.Използвайте сайт съветва софтуери: Опитайте да инсталирате сайт съветва софтуер и плъгини за браузъра си. Like McAfee SiteAdvisor Подобно на McAfee