google.com, pub-7696613601262122, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Как да свържете вашия лаптоп с вашия телевизор


19:13 ч. |

Бърза разходка през всички методи, които знам за свързване на лаптоп или компютър с вашия телевизор:(ако знаете повече, моля поставете коментар)

Ето една графика с няколко снимки на различни кабели:
Laptop
1. S-Video - Това е може би е най-общия метод в момента, тъй като S-Video кабелът е евтин.Ще трябва да се уверете, че лаптоп е оборудван с този порт.Не забравяйте, че има два типа S-Video кабели: 4-пинов и 7-пинов.Повечето лаптопи и компютри са оборудвани със 7-пинов порт, така че ако вашия телевизор има само един 4-пинов S-Video порт този метод няма да работи.

2. VGA - Ако имате HDTV, тогава ще бъде по-добре за вас, свързване с помощта на VGA кабел.Той дава много по-добро качество от S-Video, кабела е много евтин.Обикновено няма да намерите VGA порт на редовни телевизори, затова този вариант е, ако имате един HDTV.

3. DVI - Digital Visual Interface с "цифров" е ключовата дума тук.Цифровият сигнал ще даде по-високо качество на картината от някой S-Video или VGA.Разбира се, компютърът ще трябва да имат връзка DVI и телевизора ще трябва да бъде един HDTV. Този кабел определено не е евтин.

4. HDMI - Използване на HDMI ще ви даде най-доброто качество от досега.На компютри, които знам още няма HDMI портове, но можете да получите един DVI към HDMI кабел за да го свържете с вашия HD телевизор.HDMI е съвместим с DVI.

5. Scan Converter Box- Това е последният начин извършва чрез Scan Converter Box, която взема един VGA сигнал и го превръща в S-Video или компонент видео.

Ето една графика с няколко снимки на различни кабели:

------------------------

2 comments:

Анонимен каза...

svarzvam laptopa kam tv i ne mi izliza nikakva kartina,molia da mi obesnite kade triabva da go nastroia.blagodaria.

Даниел каза...

Лаптопа има ли TV-out или само S-Video. Виж колко пинова букса използва лаптопа (4 или 7) и колко е на телевизора и си купуваш такъв кабел. За аудио сигнала, изхода от страна на лаптопа е 3,5 стереожак, а на телевизора през двойка чинчове и според това търсиш съответните кабели.

Публикуване на коментар