Header Ads Widget

Топ 5 на вирусите за последните пет години

Вирусите са код или малка програма, която има предназначена да създаде паника в системата.
Tоп 5 нa вирусиte, които създадоха огромни каши през интернет в последните 5 години.

1. Alureon (2010 г.)
вирус
Да започнем с "вируса на 2010 г.", определен като "Alureon" Това е хитър Троянски кон, които имаше за цел да улови потребителски имена, пароли и данни на кредитни карти с прихващане на трафик на данни през всякаква мрежа. Системи обикновено са заразени чрез всяко изтегляне на софтуера или публикуване на съответния обект.

2. Daprosy Worm (2009 г.)

Този червей е бил открит през 2009 г. и е наречен "Daprosy worm" от Symantec. Това е злонамерена програма, който се разпространява чрез LAN връзки, обект на нежелани съобщения за електронна поща и USB устройства за съхранение на данни. Инфекцията идва от един файл наречен read1st.exe. Най-очевидният симптом на инфекция с Daprosy е наличието на Classified.exe в папките. Червеят е известен с това да влошава, операционната система, поради програмирани грешки.
защита

3. Conficker (2008 г.)

Известен също като: Downup, Downadup, Kido

Това е друг червей, който обича да прониква в Microsoft Windows системи. Conficker е проектиран да атакува Windows и е бил открит през 2008 г., причинил на Microsoft много проблеми. Този червей атакува в две стъпки от една страна, червей атакува уязвимостта на Microsoft MS08-067 в Server Service. Тази уязвимост позволява на отдалеченя хакер да работи на произволна машина с пълен контрол на компютъра.


4. Storm Worm (2007 година)

Известен също като: Small.dam, Trojan.Peacomm, Trojan.Peed, Trojan.Tibs, W32/Zhelatin

Царят на вируси през 2007 г., известен като" Storm Worm ", представлява електронна поща и заразява всеки, който отвори писмото. След заразяването на този вирус е създаден много спам. Освен тази функция също беше много полезен за хакерите в кражбата на самоличност и измами с банки.


5. Nyxem (2006 година)

Известен също като: Hunchi, I-Worm.Nyxem, Blackmal, Blueworm, Blackworm

Червеят се разпространява по електронната поща с помощта на SMTP. Червеят се копира многократно на заразения твърд диск. Най-опасната част на този червей е, че той изтрива вашата антивирусна програма, ако те са инсталирани в една и съща директория. Може да изтриете записите в Windows регистъра.