Header Ads Widget

Как да направим принтера си безжичен

Принтерът е полезно и удобно устройство, но само в някои моменти. В други е голяма буца, която заема немалко място в дома или офиса. Имате идеално място за него, но той не може да стои там, тъй като кабелите не го позволяват. Решението е Wireless технологията. Laptop Mag дава три идеи за това как да превърнем принтера си в безжичен.



Ако принтерът има USB порт, може да си набавите Wireless принт сървър – малка кутийка, която да свържете с принтера и Wireless рутера на домашната мрежа. Сега вече си имате безжичен принтер. Разбира се преди покупката се убедете, че wireless сървърът поддържа модела на устройството ви.



Ако принтерът се използва от няколко компютъра едновременно, класическият метод да го споделите в мрежата също теоритично го превръща в wireless модел. Макар и само за компютрите, които не са свързани с него.



Третият вариант е да си купите Bluetooth адаптер. Разбира се първо трябва да сте сигурни, че поддържа вашия принтер. В комплекта идват две устройства – по едно за принтера и компютъра. Свързвате ги, пускате Bluetooth мрежата и стига да сте в обсега (обикновено е около 10-15 м) Wireless принтерът ще работи перфектно.