Header Ads Widget

Как да разгледаме анхор текста в обратните връзки към сайта

Анхор текста е основният фактор при определянето на ранга – труден е за манипулиране. Познавайки какъв анхор текст е използван във връзките към нашият сайт или блог ние можем да:

*
получим представа за link building стратегията на конкуренцията;
*
разберем какво хората мислят за нашият сайт/блог;
*
получим помощ при търсенето на думи (уебмастърите обикновенно фокусират техните най-важни думи във link building стратегията);

С помоща на безплатниите онлайн услуги на сайтовете описани в тази статия може лесно да се следят всички връзки към сайта.
1. BacklinkWatch – сканира бавно, но за сметка на това проверява всяка страница и намира анхор текста.


2. Smart backlinks – Този сайт предлага разширение за Firefox и настройки с които можем да включваме или изключваме сканирането за PR, анхор текст и nofollow.


3. Analyze Back Links – нов инструмент, но с много възможности. Макар,че има проблеми с кирилицата от някои сайтове, инструмента предлага възможности, които другите представени инструменти не предлагат. Понякога общият брой на обратните връзки е неправилен или не мога да рзбера какво искат да кажат :-) .


4. Link Diagnosis – на този сайт му трябва доста време за да анализира обратните връзки, но определено си заслужава чакането. Има опции за сортиране на колоните, което е много полезно. Лично на мен този инструмент най-много ми харесва въпреки, че не показва анхор текста на връзки на кирилица.


Всеки един от тези инструменти за преглеждане на обратните връзки към блога са много полези за всеки, който се е захванал да оптимизира сайта или блога си. Всички знаем, че ранга на сайта зависи най-много от обратните връзки към сайта от други сайтове с подобно съдържание. Трудно можем да управляваме анхор текста, който се показва на другите сайтовем, но чрез тези инструменти имаме един бърз поглед кой има връзка към нас и дали връзката е nofollow и въобще влияе ли в класирането на сайта.