Header Ads Widget

Диета - отслабнете без глад с помощта на планетите

Зодиакалната диета ще ви помогне да спазвате хранителен режим, който най-много подхожда на вашата личност и тяло. Ето какви храни не трябва да приемате според вашата зодия.

ОВЕНЪТ обожава всичко месно. За да отслабне, първо, трябва да се откаже от мръвките и второ, да започне диета. Първия ден да изпие поне два литра мляко или минерална вода. През деня може да изяде 200 грама сухари от тъмно брашно. Следващите дни да се храни с безсолна оризова или овесена каша и да изпие не по-малко от 2-2,5 литра вода или зелен чай.

ТЕЛЕЦЪТ е чревоугодник номер едно на хороскопа и неможе да си представи живота без деликатеси. Но ще му се наложи за известно време да се откаже от тях. На закуска трябва да хапва едно яйце и да изпива чаша чай или кафе без захар. На обяд голяма чиния зеленчуци и парче месо или риба, а на вечеря кисело мляко и зелени плодове (без грозде) без ограничения. Тази диета да продължава поне една седмица.

БЛИЗНАЦИТЕ лесно понасят гладуването и ако няколко дни са на диета това няма да им натежи. Съветът към тях е следният: в голяма тенджера пригответе отвара от зеле, моркови, цвекло и лук, след това извадете зеленчуците и пийте бульона като вода. Резултатът ще надмине очакванията ви.

За РАЦИТЕ е чудесна "средиземноморската диета". За известно време забравете за месото, зърнените храни, картофите, цвеклото, морковите и сладкишите. Яжте с удоволствие зелени зеленчуци и морски продукти. Само трябва да изключите от менюто си солените, пушените и маринованите морски дарове. В чая и водата си изцеждайте по няколко капки лимонов сок.

ЛЪВЪТ трябва да съобрази диетата с кръвната си група. Единственият и минус е, че тя "сработва" не веднага, а минимум след месец. За Лъва с нулева кръвна група са добри местната диета (но без пикантни подправки и гарнитура), зеленият чай и отварата от шипки. За А група - кашите и дори тестените изделия от груби сортове пшеница, кафето и чаят. За В - млечно-киселите продукти. АВ група трябва да наблегне на пилешко и пуешко месо, овес, ориз и кисело мляко.

ДЕВИТЕ имат слаби черва затова не бива да се отказват напълно от яденето. Но пък една "чудодейна супичка" в продължение на седмица им подхожда напълно. Сложете в седемлитрова тенджера шест глави лук, шест домата, една зелка, три зелени чушки и една голяма връзка целина, посолете леко и добавете къри. След завиране подръжте супата на силен огън 10 минути, след това намалете леко огъня и оставете тенджерата, докато зеленчуците се разварят. Може да пиете чай, доматен сок и вода.

ВЕЗНИ е голям късметлия, защото по време на диета може да си избира какво да яде. Първи ден - любимите плодове (без банани), чай, кафе, сокове, всичко без захар. Втори и трети ден - сурови, пресни или консервирани зеленчуци, без царевица и зелен грах. През този ден пие само вода. На четвъртия ден може да се поглези с три банана, сок и чай. На петия - да изяде 200 грама варено или печено телешко и домати, всякакви напитки без захар. На шестия към телешкото може да добави любимите си зеленчуци без картофи, царевица и зелен грах. На седмия - всичко от гореизброените продукти, а също и ястия от кафяв ориз.

Със специална диета СКОРПИОНЪТ ще съумее не само да отслабне, но и да прочисти организма. Преди това обаче трябва да се консултира с лекар. И така, първи ден: три кофички кисело мляко, вода без ограничения. Втори: два литра прясноизцеден ябълков сок, вода без ограничения. Трети: през първата половина на деня - ябълков сок, през втората - чаша топла вода с две супени лъжици сорбит (продава се в аптеките). Вечерта се слага грейка в областта на черния дроб. Добре е да се пие липов и ментов чай. На следващия ден да се наблегне на варени зеленчуци или овесена каша.

Избор за СТРЕЛЦИТЕ е диетата на американския лекар Харуърд Хей, която се изразява в това, че сутрин трябва да се ядат алкални продукти (плодове и зеленчуци), на обяд - белтъчни, а вечер - въглехидратни. Интервалът между храненията трябва да е не по-малко от четири часа. Първия ден до три часа следобед се ядат пресни плодове (без банани), а след този час - три печени картофа. На следващия ден може да се яде всичко, но само по принципа на Хей. Табу са сладките и газираните напитки. Последното приемане на храна трябва да е не по-късно от 18 часа. Временно трябва да се забравят консервираните продукти.

Свободолюбивият ВОДОЛЕЙ не признава диетите. Значи ще трябва да прибегне до половинчати мерки. В продължение на две седмици до 12 часа на обяд му се позволява да пие негазирана минерална вода - по една чаша на всеки половин час. На обяд може да яде всякакво месо или риба без гарнитура, на вечеря - любимите си кисело-млечни продукти. Два пъти в седмицата може да изяде по едно варено яйце. За хляба и всички зърнени храни, за зеленчуците (освен краставици и листни зеленчуци) и плодовете трябва да забрави. Може да пие фиточайове от лайка, касис, мента или каркаде.


За да стопят излишните килограми, РИБИТЕ трябва да се "вслушват" в себе си и да ядат само това, което им се иска. Ако още не са се научили да различават молбите на организма си, да опитат следната едноседмична диета. Закуска: чаша сок от грейпфрут и две препечени филийки с мед. Обяд: зелева салата и каша със сушени плодове и ядки без захар. Вечеря: салата от цвекло и зеленчуци. През ден на вечеря може да се изяждат порция варена бяла риба. Да пият не по-малко от три литра течности на ден, всички салати подправяйте със зехтин.