Header Ads Widget

Как да ви забележат в Интернет

При търсенето в интернет е много важно вашият сайт да е интересен и посещаван. Ето 15 съвета, с които можете да популяризирате сайта си и да привлечете потребители:

Свежо и интересно съдържание.
Старайте се да имате интересно съдържание. Така потребителите винаги ще се връщат за още и още. Естествено трябва да запазвате съдържанието си на сайта, така, че при споделянето потребителите също да могат да посещават по-старите статии.

Вслушвайте се във вашите потребители.
Ако вече сте имали късмета да създадете малко общество, дори да е съставено от няколко редовни потребителя, вслушвайте се в тях. Ако разполагате с форма за коментари това би улеснило общуването ви. Правете анкети. Така ще знаете какво искат потребителите от вас.

Следете използваемостта на сайта.
Проследяването на потребителите на сайта е жизнено важно. Това ви дава възможност да се ориентирате по-добре в това, какво харесват и какво не. Използвайки Google analytics примерно можете да видите от кой регион идват потребителите, кои страници посещават най-често. Така ще знаете върху какво да се фокусирате, така, че посетителите ви да се връщат отново на сайта.

Бъдете активен в Интернет.
Когато четете интересна статия, можете да оставите коментар свързан с нея, който завършва с вашият е-mail и адреса на вашият сайт.

Добавете се в директории и галерии.
Хубаво е да регистрирате сайта си в големите директории не само във вашата страна, но и по света. Задължително се регистрирайте в DMOZ.org . Ако сайта ви има приятна външност, пуснете го в галерии. Примери са CSS Beauty и CSS Elite. Оставете потребителите там да го коментират. След като бъдат видени там, може потребителите да станат ваши потребители.

Подпис в е-mail.
Когато изпращате е-mail винаги оставяйте линк към вашият сайт, независимо по какъв повод изпращате мейла.

Визитки.
Винаги носете в себе си визитки. Изработката им не е скъпа, а с тях можете да правите реклама. Ако срещнете човек нуждаещ се от вашите услуги винаги му оставяйте визитна картичка. Така той ще може да се свърже с вас лесно и надеждно. Стремете се вашите визитки да са креативни и запомнящи се. В противен случай могат да бъдат оставени във визитника и никога повече да не бъдат видяни.

Раздвижена реклама.
Старайте се да добавяте адреса на сайта си върху химикалки, шапки, фланелки, флаери, и всичко, което може да представя вашият уеб сайт. Рекламата върху автомобили също е добър способ. В последно време задръстванията са често срещани и хората имат повече време за отвличане на вниманието. Така по-лесно могат да ви забележат.

Спечелете награда.
Това наистина не е толкова лесно, но в момента, в който го направите ще предизвикате вълна от посетители. Дори да предлагате сладолед, на потребителите ще им е интересно да ви видят. Изберете си конкуренцията добре и помнете, че победата не винаги е най-важното, по-важното е да предоставите адреса си на колкото се може по-голяма публика.

Състезания.
На другия полюс от печеленето на награда е организирането на състезания. Те могат да се окажат изгодни за вас. Например дизайн на ново лого за ваш продукт, който ще пуснете скоро на пазара. Осигурете някаква награда, така, че да се вижда, не само, че взимате, но и давате. Това е много важно.

Добро СЕО.
Освен, че е модерна тази дума на нея се дължи и състезанието, в което участваме в момента. Ефективното СЕО и съобразяването с уеб стандартите вървят ръка за ръка. Основната идея е да създадете изчистен семантичен код. Старайте се всяка ваша страница да има отделен мета таг и ключови думи. Уверете се, че паяците на търсачките могат да обходят всичките ви страници. Помнете, че изкачването ви нагоре в листите на търсачките е с "тежки" линкове. Разпространявайте сайта си в популярни и доверени сайтове свързани с вашата сфера на изява.

Платена реклама.
PPC рекламите или pay-per-click могат да направят достатъчно голям трафик, ако са таргетирани подходящо с вашите ключови думи. Поставянето на рекламни банери на доверени сайтове ще увеличи шанса ви да бъдете забелязани.

Пишете статии.
Писането на статии в други сайтове, не само във вашия също е страхотен начин да бъдете забелязани. Ако сте уеб дизайнер - напишете урок за някой хубав лейаут в сайт за уроци. В края сложете вашият линк и вашето име. Така, ако заинтересувате потребителите, ще могат да ви посетят лесно и бързо.



Създайте блог.
Както знаете блоговете са популярни и продължават да се развиват. Те са бързият начин хората да се сдобият с кратка информация, за нови продукти, услуги или важни новини. Wordpress може да се нарече основател на блог обществата. Освен, че е безплатен, той идва и с много добавки, които могат да превърнат линковете ви в СЕО приятелски, имат безплатни хубави интерфейси. Така вашето съдържание ще е свежо и интересно.
интернет

Twitter и Twibe.
Знае се за силата на разногласията, които се получават при изказването на Twitter, но много хора смятат, че той е много добър маркетингов инструмент, с който могат да ви забележат. Направете така, че вашето съдържание да може да бъде добавяно от потребителите в профилите им в twitter. Използвайте някое от тулчетата, които предлага. Останете във вашата пазарна ниша и следете потребители, които имат значение за вашият уеб сайт. Станете приятели. Не използвайте само маркетинга или в противен случай ще загубите постетителите си. Ако сте част от обособена група, направете си Twibe или иначе казано група от Twitter потребители.