Header Ads Widget

Маска за лице с грозде

Няколко зрънца за подмладяване.

Пюре от грозде за подмладяване. Звучи вкусно и е също толкова ефективно за кожата.

Маската с грозде е подходяща даже и за най-скептичните или пък за всички онези, които не обичат да отделят много време за приготвянето на каквито и да било плодови домашни маски за лице.

Ако искате да изпробвате освежаващото действие на гроздето върху кожата, просто разделете на две половинки зрънцата, като премахнете семките и обтривайте кожата на лицето и шията за няколко минути.

Тази процедура може да повтаряте всеки ден, докато гледате телевизия или говорите по телефона вкъщи.

Концентрирайте се върху местата, където смятате, че имате фини бръчици, за да загладите кожата и да я направите по-еластична, гладка и нежна.


Другият вариант е да намачкате с вилица няколко зърна грозде, докато получите гъста каша и да добавите 2 ч.л. кисело мляко, ½ – 1 ч.л. пчелен мед и ½ ч.л.лимонов сок.

Разбъркайте добре всички съставки, а получената смес нанесете върху предварително измито и почистено от грим лице. Оставете маската да престои около 20 минути и изплакнете с топла вода и подсушете.

Киселото мляко и сокът от лимон почистват порите в дълбочина, медът, както знаем, хидратира и подхранва кожата, а гроздето се грижи за нейното „подмладяване“ и хубав, здрав вид.

Антиоксидантите, които се съдържат в гроздето предотвратяват неприятните последствия от свободните радикали, виновни за стареенето.

Освен това сокът от грозде е изключително полезен за заличаване на малки петънца по кожата и мимически бръчици, които се образуват около очите и устата.

В добавка, се наслаждавайте на чаша хубаво вино в приятна компания. Препоръчително е.