Header Ads Widget

Маркетингови проучвания и SEO техники

Оптимизацията на търсачките разчита главно на пазарни проучвания, достъпността на информацията, за да създаде реална преценка за стратегическо осъществяване. Пазарното проучване и оптимизацията са взаимнозависими.

Вземете например ключовата дума „проучване”, ако инструментите, които използвате са чест срещаните или с широко приложение (като Wordtracker, Trellian, Wordze, и т.н.), дълбочината и обширността на наличната информация относно кои ключови думи да се оптимизират винаги ще е недостатъчна в сравнение с по-висшият метод на извличане на доказали се ключови думи с близко значение до това на вашият бизнес.

Милиони долари се пропиляват ежедневно от сайтове използващи неефективна маркетингова информация базирана на предположения.

Проблемът е, че само част от всичко е достъпно за проучвания и планиране, освен ако сте склонни да платите не-малката такса, за да получите достъп до по-рядко срещаната (само за привилегировани) информация. Има два аспекта, които според мен са недостатъчни, когато става дума за преценяване на размера или ефективността на пазара (проучване на ключовите думи и размер на трафика).

Micheal Martinez от SEO Theory имаше право като писа в своят блог за истинския пазарен дял и как информацията, която е сумирана, не е точна в определянето на количеството от трафик или откритост, която уеб-собствеността получава.

Всъщност липсата на точна информация оставя много компании и уеб-мастъри на тъмно относно това, кои ключови думи всъщност ще се обменят, кои пазари имат най-високи дивиденти и дали си струва времето прекарано в продажби, чрез SEO оптимизация. Методът за действие за сега е да се тестват резултатите от евристичен опит или грешки (събирайки логове от сървъри или скучните прегледи на аналитичната информация в търсене на скъпоценности), след което прилага отново тази информация, променяйки я или, създавайки допълнително съдържание или линкове, за да запълни празнината.

Има няколко обичайни способи достъпни на пазара като SEM Rush (създателите или SEO Digger) SEO Quake, които въпреки че са базирани на достъпността на информация, проникват по-дълбоко от повечето комерсиални инструменти, но все пак имат ограничен обсег и възможност да правят разбор на заглавните алгоритми на тежестта на линковете и общата PPC информация. Това е едно добро начало в правилната посока, но като цяло просто оставя хората гладни за още… информация.

Истинските източници и SEO инструменти се пазят близо до сандъка и с право. Разбирайки застъпващите се пазарни сегменти, техните най-добри ключови думи, както и тези с най-добри конверсии и най-ниска конкуренция (поради липсата на показност) вие имате едно голямо предимство пред останалите 90% от конкурентите ви в индустрията.

Не разбирайте, че само скъпите инструменти си струват и имат тежест при оптимизацията, можете да съберете голям брой комерсиални SEO инструменти и да ги приложите. Например, Jordan Kasteler написа страхотна статия в Search Engine People блогът относно около 5 SEO инструмента, които надали познавате и които ако използвате при правилна употреба, могат да създадат обширни пресичащи се секции от пазарните проучвания за SEO цели.

SEO инструментите, също като мечовете, са силни, толкова колкото този, който ги притежава, имайки достъп до информацията и не, успявайки да я уловите е, като да нямате никаква информация. Докато пазарът се разраства, определен прогрес ще трябва да бъде направен за общото ползване, но в същото време, повечето ще се опитат да направят или ще изискват да им бъдат направени собствени и лични инструменти.

Имах щастието да изпробвам няколко бета версии на SEO инструменти, които постигат повече неща за 3 минути отколкото седмици или месеци прекарани в проучвания. Пазарни проучвания като това съществуват (те са лични) или имат висока такса, която трябва да платите и тя е само за тези, които смятат да използват информацията максимално.
маркетинг
Какви видове SEO инструменти за пазарни проучвания бихте искали да видите, които или да правят простите процеси по-лесни или да елиминират събирането на информация от различни източници? Оставете коментар, никога не се знае какво може да се случи.