Header Ads Widget

SEO - съвет за по добра оптимизация на сайтове за търсачки

1. Направете си сайт. Да – толкова лесно звучи нали ? Ще бъдете изненадани от броя на фирмите и частните лица, които не са регистрирали домейни с техните собствени марки. Регистрирайки домейни от типа vashatakompaniq.com или vashetofamilnoime.com и поставяйки на него прост уеб сайт, ви гарантира че ще вземете топ 10 в класацията на Google за вашата марка или име.

2. Стартирайте Блог – ако обичате блоговете и ‘отглеждате’ такъв, най вероятно ще стане страхотна придобивка за вашата репутация. Блоговете са достатъчно добри и те ще останат на позиция, дори ако не ги захранвате със съдържание. Те са „Кактусите” на онлайн съдържанието. Wordpress и Blogger предоставят безплатни блогове и безплатен блог хостинг. Регистрирайте се ( препоръчвам Блогър ), добавете няколко поста и няколко линка за няколко дни. Ще бъде за нула време в Google ( Блоговете се индексират много бързо, тъй като са алтернативен източник на новини – индексират се от blogsearch.google.com )

3. Добавете суб домейн – ако вашият сайт се разраства, слагайте субдомейни. Google ги смята за отделна част от вашия главен сайт, но все още ще носят вашата марка.

4. Създайте социален профил – Myspace се класира добре за персонален или фирмен профил. Когато се записвате, използвайте реалното си име – използването на прякор няма да помогне във репутацията ви пред Google – и пуснете опцията която ви позволява да поставите вашето потребителско име в URL-a. myspace.com/companyname изглежда по добре от myspace.com/123456

5. Създайте собствена социална мрежа – ако социалните мрежи се класират добре в Google, как мога да притежавам собствена такава? Ning.com ще ви позволи да създадете собствена мрежа. Даже още по добре, можете да платите $5 на месец и да пренасочите домейна си към нея.

6. Създайте бизнес профил – Трябва да се включите в LinkedIn.com, защото е страхотен инструмент за създаване на мрежа със вашите конкурентни фирми. В този сайт можете да говорите за себе си, да линкнете някой друг ваш сайт.

7. Споделете вашите снимки – Flickr.com е доста приятелски настроен към Google. Качете снимки на вас, вашето лого на компанията, на продуктите и други, и им задайте за етикет името на вашата дейност или името на компанията. Добавете малко съдържание за всяка снимка. И ето! Добавихте дузина страници със съдържание, всяка именувана със името на вашата фирма /дейност. Изберете си име за профил съответстващ на името на фирмата

8. Потърсете вашата идентичност – Naymz.com е благословение за тези които контролират тяхната Google репутация. Той ви позволява ефективно да създадете профил и да го линкнете към всички други ваши профили.


9. Създайте собствено Wiki – Wiki-тата са направени с цел по добро индексиране – те са оптимизирани добре. Една публична услуга можете да намерите на адрес: wetpaint.com . Там можете да се фокусирате на вашето персонално име, или името на компанията.

10. Вземете безплатна страница от Google – googlepages.com – на този сайт можете да създадете собствена страница и да си редактирате съдържанието динамично. Предполага се, че ще ви вдигне репутацията, все пак вашата малка страничка в googlepages.com ще бъде част от Google.