Header Ads Widget

Лесни начини за поддържане на здрави нокти

Укрепваща маска от зехтин и лимонов сок. Затоплете на водна баня 1 супена лъжица зехтин и добавете няколко капки лимонов сок. Получената смес нанесете на ноктите с масажни движения, поставете си памучни ръкавици и оставете маската да престои една нощ.

Подхранваща вана с морска сол. В половин литър топла вода се разтваря непълна супена лъжица морска сол. Потопете пръсти в разтвора и ги дръжте 20 минути. След това намажете ръцете и ноктите с подхранващ крем.

За възстановяване на естествения цвят на ноктите пригответе домашен крем от 1 чаена лъжика глицерин, 1 с. лъжица лимонен сок и 3 с. лъжици розова вода. Използвайте крема всеки ден в продължение поне на 2 седмици.


За ускоряване растежа на ноктите помага маска от червен пипер. Половин чаена лъжичка червен пипер се смесва с 10 капки вряла вода и мазен крем за ръце. Сместта се охлажда и се нанася на ноктите. Престоява се така 15-20 минути, след което маската се отмива с хладка вода. Процедурата да се прави не по-често от 1 път месечно.

Укрепващ масаж с витамини А и Е. За подхранване на ноктите с масажни движения втрийте в тях витамин А и Е. Процедурата е най-добре да се изпълнява преди сън.