Header Ads Widget

Лечение със сокове

С какво могат да ни помогнат соковете?

Зелевият сок прочиства организма Идеално прочистващо средство за организма, помагащо и за намаляване на теглото при затлъстяване, е зелевият сок. Но е добре да знаете, че при употреба на зелев сок в червата се образуват газове, защото под неговото въздействие се получава химична реакция на разла гането на продуктите на разпада.

С помощта на клизми обаче от червата могат да се отстранят и продуктите на разпада, и газовете.

Зелевият сок предпазва от запек. А точно запекът е този, който най-вече предизвиква кожен обрив. Най-полезно е да се пие по половин чаша сок 2-3 пъти на ден един час преди ядене.

Колко полезни са лимоновият и боровинковият сок?

Богатият на витамин С лимонов сок оказва прекрасно антисептично въздействие. Ако се разреди наполовина с вода, с него може успешно да се изплаква гърлото при ангина и при възпалителни заболявания на устната лигавица. Той е полезен и като лекарство за външно използване при гъбични заболявания на кожата.

Едно от многобройните свойства на червената боровинка е нейното фитонцидно действие. Сокът от червена боровинка е враг номер 1 на златистия стафилокок, на салмонелата и плесенната гъба. Боровинков сок се пие дори при дизентерия.

Кой сок подобрява състава на кръвта?

Сокът от цвекло и моркови подобрява процеса на кръвотворене, повишава нивото на хемоглобин в кръвта, помага на организма да се справи с инфекциите.

Ако смесите тези два вида сок, в кръвта ще постъпят всички необходими вещества, а вредните субстанции ще се разтворят. Към тази смес можете да добавите и сок от плодове с червен цвят - от нар или от вишна.

Не забравяйте, че сокът от цвекло не се пие в чист вид, още повече ако е в големи ко личества. Непременно го смесете с друг вид сок или с вода