Header Ads Widget

Жените имат по-голяма нужда от витамин Е

В сравнение с други вещества в организма, количеството на витамин Е е минимално, но той не е по-малко важен. Това е мастноразтворим витамин, съставен от съединения, наречени токофероли. Складира се в черния дроб, мастните тъкани, сърцето, мускулите, тестисите, матката, надбъбречната и хипофизната жлеза. Той е активен антиоксидант, предотвратяващ или забавящ окислението на мастни съединения и на витамин А. За разлика от други мастноразтворими витамини, се складира в организма за относително кратък период от време.

Витамин Е има важно значение като съдоразширя-ващо средство и антикоагулант. Синтетичният заема голяма част от рафтовете на аптеки и дрогерии заради ниската си цена, но е категорично предимството на натуралния. Естествената форма е повече от два пъти по-
биоактивна.

Натурален витамин Е 400 Ш в меки желатинови капсули се предлага на българския пазар от WEBBER NATURALS. Той е от естествен източник, нетоксичен, извлечен чрез метода на студено пресоване, без използването на разтворители.


Употребата му забавя остаряването на клетките, дължащо се на окисление. Той доставя кислород на тялото, с което подобрява издръжливостта. Предотвратява появата на кръвосъсиреци и ги разрежда. Ускорява зарастването на рани. Има диуретично действие и може да свали кръвното налягане. Намалява риска от исхемична болест на сърцето. Бреме-ните, кърмачките, взимащите противозачатъчни средства и хормони се нуждаят от увеличени количества витамин Е. Жените в критическа възраст също. Има важна роля за паметта.