Header Ads Widget

Интернет Доходи

Партньорски Програми – 18 Стъпки за Извличане на Максимума от Тях



Как да създадеш интернет бизнес базиран на партньорски програми (или как да си успешен афилиейт).

1. Постави си цел. Ако искаш да постигнеш нещо, трябва да знаеш какво е.

Нека да е скромна цел. Например твоята цел е да печелиш общо 200$ от Партньорски програми и AdSense (това е по-различна партньорска програма). Представи си какво можеш да направиш с тези пари. Екскурзия? По-добър начин на живот?

Нека парите, които си поставяш за цел не са много, защото е важно да повярваш, че можеш да го постигнеш. Първо постигни малък успех, усети парите в банковата си сметка и след това си постави по-големи цели.

Може би имаш по-големи цели – няма проблем. Без значение какви са целите ти, силно ти препоръчвам да следваш стъпките в тази статия. Те ще ти дадат солидно знание и опит с помощта, на които ще изградиш твой бизнес базиран на партньорски програми.

2. Намери нишата, която ти допада – имаш силен интерес към темата. Прекарай много време във внимателно обмисляне, води си записки. Ти планираш бизнес, така че не прибързвай. Това е много важно.

Добре е да не се спираш на теми като интернет маркетинг, защото конкуренцията е голяма. Много по-лесно е да успееш, ако избереш тема/ниша с по-малка конкуренция.

Избери тема, за която лесно можеш да пишеш. Можеш да следваш интересите си или да преследваш само парите. С късмет и проучване можеш да постигнеш и двете.

Не вземай финално решение преди да изпълниш следващите 2 стъпки.

3. Избери доходна ниша. Трябва да направиш това преди да започнеш сайта си. Това е от критична важност!!!

Ти искаш да направиш сайт, който търсачките обичат, така че със сигурност искаш да знаеш какви думи хората пишат, когато търсят информация за дадена тема (твоята тема/ниша). По-добре не се опитвай да отгатваш, а провери търсенето по ключови думи.

4. Проучи Партньорски програми/търговци. Направи проучване, за да се увериш дали има партньорски програми подходящи за твоята тема.

Обмисли възножността да се присъедениш към партньорска програма, която плаща комисионни за цял живот – това означава, че всеки път, когато клиентът плати за продукт/услуга ти ще получаваш комисионна (това няма нищо общо с МЛМ – мулти левъл маркетинг, където всяко ниво в йерархията получава комисионна от по-долните нива. Комисионна за цял живот означава, че ти получаваш комисонна само от покупките на човека, който си препратил, а ако от своя страна той препрати друг човек, ти няма да получиш комисионна от това, което е разликата с МЛМ).

5. Направи полезен, интересен сайт за избраната от теб тема/ниша. Направи богат на съдържание и ключови думи сайт, замислен от самото начало да бъде намиран чрез търсачките.

Покажи своята индивидуалност, използвай лек хумор. Бъди запомнящ се! Ти трябва да се „свържеш” с посетителите на сайта ти. Запомни, че хората са склонни да купуват от хора, които харесват.

6. Добави връзки към партньорските програми. Докато пишеш статии за сайта си „вплитай” в тях връзки към партньорски програми. Докато пишеш статия винаги си представяй типичния посетител на сайта ти. Говори на този посетител.

Твоята задача е да помогнеш на посетителите на сайта да решат какво да купят.

Успешна техника е постепенно да водиш посетителя към покупка. Започни с описанието на проблем, предложи добро решение, което ти ползваш и завърши статията с връзка, която изисква действие, нещо като „Прочети повече за това тук”.

Твоята задача като афилиейт НЕ е да продаваш (това е работа на търговеца), а да подготвиш посетителя за продажба или с други думи да го „подгрееш”. Ти искаш твоя посетител да бъде с нагласа „готов съм да купувам”, след като го препратиш към сайта на търговеца.

7. Сложи AdSense на сайта си. Ако имаш добър и популярен сайт можеш да изкарваш добри пари от AdSense.

8. Намери връзки към сайта си. Първо сложи връзки към други сайтове. Избери сайтове, които имат подобна тема на твоята. Преди време беше добре да поискаш тези сайтове също да сложат линк към твоя сайт, но тъй като Google смята това за манипулация, вече не препоръчвам да се използва този метод. В момента наблюдавам какво се случва с размяната на линкове/връзки и когато имам готово решение ще пиша за това.

Търсачките обичат сайтове, които имат много линкове от други сайтове. Проблемът е, че трудно ще убедиш другите уебмастъри да ти дадат линк/връзка, защото те самите също търстя такива, а както стана ясно размяната на линкове вече не върши работа.

Най-силният коз, с който можеш да получиш линк към сайта си е да имаш много, много качествено съдържание, което другите уебмастъри ще оценят с линк към сайта ти. За сега толкоз по тази спорна тема!

9. Анкор текстове – трябва да разбереш тяхната важност. Анкор текстът е текста на линка, с който препращаш към други страници от сайта си. Търсачките отдават голямо значение на него. Вместо да напишеш за повече информация кликни тук, напиши нещо, което хората и търсачките разбират – научи повече за анкор текста. По този начин търсачките дават тежест на тази страница във връзка със смисъла на анкор текста.

10. До скоро препоръчвах да включиш сайта си във важни директории, както и в тематични такива. В момента спирам да препоръчвам това, не че е лошо, но предвид наказанията, които гугъл наложи на важни директории, смятам, че е добре да се изчака, ще наблюдавам какво се случва с директориите.

11. Напиши статии и ги разпространи в директории за статии. Опитай да убедиш други уебмастъри да включат тези статии в писмата, които изпращат на своите читателите (имам предвид да те включат в техния newsletter, извинявам се за неточния превод, но няма подходяща българска дума).

Тази стъпка не е жизнено важна, но носи голяма полза, ако положиш усилие да я направиш. Сега разбираш, защо е добре да избереш тема, която обичаш – трябва да пишеш много!

12. Добавяй много страници и получавай повече връзки към сайта ти. Продължавай да добавяш полезни, интересни, оптимизирани по ключови думи страници и продължавай да даваш повод други сайтове да сложат връзки към теб.

Сприятелявай се с уебмастърите на други сайтове и ще видиш как по естествен начин ще получиш връзки.

13. Бъди търпелив. Типично за сайтове на няколко месеца е да нямат кой знае какъв трафик, никой да не слага връзки към тях, никой да не ги обсъжда – много е вероятно това да те накара да се чувстваш зле и едва ли ще ти се иска да повярваш, че това някой ден ще се промени.

Много е вероятно да станеш нетърпелив, раздразнен, да се почувстваш измамен от възможността за успех и да ти се иска да зарежеш всичко. В такъв момент си много лесна жертва на всякакви интернет схеми за бързо забогатяване, които ти обещават милиони срещу 100 долара.

Много афилиейти (хора които градят бизнес чрез партньорски програми) се отказват на този етап. Не се отказвай! Ако постоянно прилагаш техниките, които описвам в тази статия, процесът ще сработи добре и за теб.

Научавай нещо ново всеки ден. Прави неща, които подобряват бизнеса ти всеки ден. Ако правиш всичко това, успехът е неизбежен.

14. Очаквай да видиш признаци за успех. Накрая заради връзките на други сайтове към твоя, Google, Yahoo! И MSN ще намерят сайта ти и ще започнат да ти изпращат трафик.

Може би след 3-4 месеца ще започнеш да получаваш по 100 посещения на ден (може и след по-дълъг период да се случи, просто не се отчайвай, а работи). Посетителите ще харесват сайта ти, уебмастъри ще слагат връзки към теб и ще искат ти да сложиш връзка към тях.

Наслаждавай се, вече си в играта :-) .

15. Отплатата. След около 6 месеца, след много работа и проучване, не кой знае колко разходи, ти най-сетне постигаш своята цел 200 долара на месец от продажби на партньорски програми и AdSense!

В зависимост от нишата/темата, която си избрал и уменията, които си придобил ти можеш да печелиш много повече от 200$.

Може би след 1 година ти ще печелиш 500$ или 1000$ на месец от сайта си.

Банковата ти сметка ще набъбва месец след месец даже и когато отидеш на почивка.

Разбира се това не е лесно. То само изглежда лесно след като си свършил всичката трудна работа ;-) .

Или НЕ отплатата.

Ако просто набързо прочетеш съветите в тази статия и веднага скочиш в интернет бизнеса без да направиш проучване и създадеш сайт за „Прави Пари от Интернет”, най-вероятно ще печелиш много малко. Търсене в Google по думата „пари” дава повече от 7 милиона резултата. Ако един от тези резултати е твоя сайт, тогава имаш голяма конкуренция.

16. До изпипвай сайта си. За да увеличиш процента на продажбите (отношението посещения-брой продажби) експериментирай, но по прави по 1 промяна и наблюдавай. Ако направиш много промени наведнъж няма да знаеш на какво се дължат резултатите.

Опитай да промениш заглавието или думите или цветовете или положението на връзките. След всяка промяна изчакай 1000 посетителя да я видят и след това анализирай резултата – комисионните ти са се повишили – намалели?

Трябва да правиш това, защото понякога малка промяна може да промени процента на посетителите, които купуват. Ако повишиш от 1% на 2%, това е два пъти повече комисионни за теб.

17. Бъдещето. Когато достигнеш целта от 200$ на месец трябва да си зададеш въпроса време ли е да разрасна сайта си, може би да добавиш newsletter, обучаващ курс, форум, блог, доклад, който да продаваш. Можеш да развихриш фантазията си! Даже можеш да направиш партньорска програма за твоя доклад и да даваш комисионни на другите уебмастери (или да печелиш комисионни от продажба на твоя доклад от други уебмастъри, въпрос на гледна точка).

Всичко това е възможно. Най-важното нещо е постоянството!

Целта от 200 долара на месец е доста консервативна. Ако изкарваш само толкова (след дълъг период) най-вероятно си направил нещо „грешно”. Не си избрал достатъчно внимателно доходна тема/ниша, не си написал достатъчно атрактивни текстове, не си научил основите на оптимизирането на страниците за търсачки или нямаш достатъчно качествени връзки към сайта си.

Това му е хубавото на интернет бизнеса – можеш да правиш много грешки и въпреки това да изкарваш пари. Само не прави твърде много грешки!


18. Започни с първия съвет. Това е важно.

Предлагам ти да се върнеш в началото и отново да прочетеш всяка стъпка към успеха чрез партньорски програми.

Представи си себе си как притежаваш доходен интернет бизнес. Представи си как проверяваш банковата си сметка и тя е пълна с пари.

Представи си как се наслаждаваш да харчиш спечелените от сайта ти пари.

Сега се върни и започни да четеш от т.1.

И когато постигнеш успех, напиши ми писмо. Обожавам да чета такива писма!