Header Ads Widget

Как да се борим със стриите

По корема, а и не само там, могат да се появят стрии след бременност или в резултат от рязка промяна на теглото. А може и поради хормонална пренастройка. Но жената много трудно и почти невъзможно ще се избави от тези, които вече са побелели (т.е. получени отдавна). Но наскоро получените стрии могат да се направят по-незабележими.

Единственият начин да придобиете видимо подобрение на външния вид на кожата си е да си направите пилинг. Това позволява да се изравнят границите на стриите с кожата и да се направят по-малко забележими. Пък и след пилинга стават по-бледи.

Едно от най-новите постижения на козметиката в това отношение е газотечен пилинг.

Същността на метода е в това, че кожата се обработва под налягане, като се използва поток физиологичен разтвор, смесен с кислород. Този поток се охлажда, затова процедурата не води до неприятни усещания. При това резултатът е сравним с ефекта на химическия пилинг. Само че за разлика от химическия пилинг тук жената е защитена от изгаряния.

Струята газ и течности слой след слой премахват остарелите клетки епидермис, като едновременно засилват кръвообращението.

Кислородът действа като природен антисептик и имунокоректор. Кожата се изравнява и едновременно с това получава приток на хранителни вещества благодарение подобрената микроциркулация.

Процедурата е подходяща за всяка възраст и кожа. При това жените са застраховани от алергична реакция, тъй като кислородът и физиологичният разтвор се понасят добре от всички.

В някои случаи към газотечния поток могат да се добавят веществата, наречени липолитици.


Те веднага проникват максимално дълбоко и започват да въздействат на мастните клетки. За постигане на оптимален резултат трябва да се проведе курс от 5-6 такива процедури, изпълнявани веднъж седмично.

Можете да използвате и средства против разтягане. Някои от тях се продават в ампули. Пилингът се прави 2-3 пъти в седмицата, а средствата се нанасят сутрин и вечер, като кожата активно се масажира. След месец тя ще стане погладка, а стриите – по-малко забележими.