Header Ads Widget

Организиране на събития за Facebook

Някои хора се чудя, ако всичко това е наистина социални мрежи като ни направи по-голяма социални - ние сме просто хора които седим пред нашите компютри, като всички. Но Facebook, в интернет на най-голямата социална мрежа, играе 3 милиона случай листинги всеки месец. А това са офлайн събития, като се започне от малки по размер, приятелски дрехи togethers, за да излети компания, до огромни политически протести.

В миналото, получаване на дума се за един случай, дори да имате само да поканим кръга на вашите близки приятели, означава много работа се качва на телефона или електронната поща поканените индивидуално, координиране RSVPs, или дори обесване на листовки. Facebook (Facebook), все пак, ви позволява бързо да се създаде листинг случай, поканите хора, и тогава будно състояние дума на събитието разпространение virally вън от вашата мрежа от контакти (ако решите да го позволи). Това ръководство ще ви покаже как да се успешно провеждане на събитие на Facebook.
Създаване на обява за събитието

създадете събитие

Събития на Facebook се управляват от едно приложение, което се инсталира по подразбиране и не могат да бъдат премахнати (така че всеки вече го има). За много хора, ако не сте коригирали вашите отметки приложения, икона за събитията, ап ще се появи на долната лента за навигация, докато сте влезли в Facebook. Все пак, най-добрият начин да намерите събития заявката е за търсене на думата "Събития" в полето за търсене в горния десен ъгъл на Facebook.

събития-търсене

На страницата със събития, можете да видите предстоящите събития, които са били поканени (или да са домакини), събития, че приятелите ви да присъства, минали събития, както и списък на рождените дни на приятелите си. Но за да започне едно събитие, щракнете върху "Създаване на събитие" бутона.

Вие ще бъдете подканени да въведете вашето събитие име и местоположение, както и като за начало и край време. По желание, можете да добавите Лозунгът на събитието (под-заглавка, която се появява в по-малки букви под заглавие случай) и адрес (включително и бъдете внимателни за вашия адрес, ако събитието е отворен). Най-важната част от първата стъпка е да настроите опциите за събитието. Имате три възможности:

Open - Отвори събития могат да бъдат видени от никого, и всеки може да RSVP или други хора да имат случай, независимо от това дали те са били поканени на първо място.

Затворени - Всеки може да се види, че затворен случай съществува, но подробностите за събитието може да бъде прочетен само от тези, които са били поканени и гости ще трябва да бъдат поканени, за да RSVP. Гости може да поиска покани.

Тайната - Secret събития са поканени видян само от тези (така че те няма да се появи в новинарски емисии на тези, които се посещават), и само поканените да RSVP. Това вероятно е добра идея, ако сте планирате парти изненада.

След като зададете основните логистични на вашия случай, ще бъдете помолени да добавите информация. Това включва снимка, категория, както и описание, както и важни правила за това, което вашите гости да направите на Вашия случай страница. Тези данни не са задължителни (въпреки че някои от тях са избрали за вас по подразбиране, така че това е добра идея да мине през тях).

Давам възможност на стената събитие - Тази опция добавя съобщение стената да си събитие страница. Това е добра идея да се включи стена съобщение, ако искате хората да могат да публикувате причини, поради които може или не може да дойде на купона, или да могат да задават въпроси.

Давам възможност на събитието снимки, видео, както и връзки - Можете също така да позволи на хората да публикувате снимки, видео и линкове към вашия случай страницата. Това е чудесно за някои видове събития - като изпращате снимки на вашата пощенска кутия, така ли гостите, които карам е ваш за дадена страна, или публикувате линкове към статии за определена тема за политически митинг, или видеоклипове на групата за концерт. Можете да ограничите възможността да публикувате медиите за администраторите само.

Позволи на гостите да въвеждат приятели на събитието - Това превключва съобщение дали гостите могат да въвеждат приятели и изключване.

Покажи списъка с гости - можете да превключвате дали да покаже списъка с гости, или да ограничи списъка гости показват само за гостите, които посещават.

Вие действително може да пропуснете тази стъпка и или пристъпи към вашия случай страница, или на последната стъпка, която трябва да покани приятели. Можете да поканите неограничен брой хора, но вие може да покани 100 души в даден момент. Когато ви каня приятели, можете също да включва лична бележка, която е добра идея.

покани приятели

Без лична бележка, вашите приятели ще получите имейл покани (приемаме, че имат апартамент в стаята да изпраща имейли за ново събитие кани (това е по подразбиране)), който казва просто: "[Вашето име] те кани да" [ Event Name] "на [дата] [Време]" Тези писма не са, добре, много уютни. Чрез включването на бележка, можете да добавите някои допълнително информация за това, което си е събитие за всички и защо хората трябва да дойдеш.

Можете да промените някои от подробностите на вашето събитие след факт и можете да поканите повече хора по-късно. Все пак, ако някой е намалял покана веднъж вече, няма да може да покани този човек отново.
Управлението и насърчаване на Вашето събитие

След като вашият случай е горе и тичане, имате две възможности: да е в застой и се надявам хората показват, или да участват активно в насърчаването и управлението. За всичко друго, но малки, частни дрехи заедно с приятели, то обикновено е по-добър вариант.

Ако вашият случай е отворена и позволява на гостите да се поканят други, трябва да се насърчи поведение, че ако искате думата на събитието да се разпространява virally. Изпращане на съобщения за онези, които са посещавали, призовавайки ги да поканите приятели и да помогнат за разпространяването на думата (можете да изпращате съобщения до участниците, като щракнете върху "Послание гости" под снимка на събитие от страницата на събитието). Можете също така да изпращате съобщения, специално за тези, които все още не са отговорили на поканата или на тези, които са посочили, че те могат да присъстват, призовавайки ги да дойдат на събитието. За отворени събития, гостите могат да натиснете бутона "Сподели" копче, за да споделят връзка към страницата на събитието техните мини-емисия или да изпратите съобщение за събитието на приятели.

акции събитие

Можете да използвате и съобщения ", за да мине покрай информация за събитието, като промени на плановете, мястото правила, или обща информация за почетен гост и т.н. Но не по-го направя - никой не иска да отиде на събитие, което ги е спам. (Забележете, че събитията с над 5000 поканените няма да имат способността да маса съобщение - вместо това, ще се наложи да използвате стена на събитието и описанието да общуват, и на страницата администраторите няма да виждате съобщения за събития опция домакин Pages - те "Ще трябва да добавите събитие администратори, за да се съобщение поканените).

Не забравяйте да следите страница случай редовно, за да следите на стената публикации и да отговори на запитвания.

Отворете събития, също имат възможност за закупуване на Facebook реклами, за да рекламират събития. Кликнете върху "Насърчаване на събитие с реклами" под снимка на събитие от страницата на събитието за достъп до рекламната площ на Facebook.

реклама събитие

Ако работите с един случай, изисквани RSVP, Facebook ценен ви позволява да отпечатвате гост списък (линк за тази опция е по-ниска от събитието снимка). Можете също така да Facebook профил включва снимки на участниците на лицевата страница гости списък, така че всеки, който е екипажа на вратата да ви страна може да се гарантира само поканени да инча

Можете също така да отмени събитието - действие, което не може да бъде отменено, след като е избран. Facebook избор ви позволява да прикачите нота до всички участниците с причините защо е била отменена на събитието.
За продажба на билети

Facebook събития прилагане има две основни недостатъци. Първата, че тя не поддържа повтарящи се събития, за съжаление не е лесно да определят в което означава Facebook вероятно е отвратителен място за получаване на дума се за седмичен или месечен Meetup. Все пак, ако нямате нищо против повторно посещение всички подробности за събитията, можете да направите живота си малко по-лесно чрез създаване на специален списък приятел на редовните присъстващи за вашия случай. По този начин, когато се стигна до "покани приятели" стъпка създаването на събитието, можете да филтрирате списъка си с приятели от вашето специално събитие списък и след това изберете всички, за да ги покани на един път.

Вторият недостатък на Facebook събития, обаче, е, че тя не подкрепя продажбата на билети. Това е лесно, ако малко inelegantly, определен от Facebook интеграция Свързване на Eventbrite.

eventbrite-Facebook

Eventbrite е един от най-популярните начини за насърчаване и продажбата на билети за събития онлайн, а те предлагат един умен начин да се свържете събития за Facebook, са ги добавя автоматично към Facebook Събития апартамент, и да покани приятелите си. Въпреки, че възможността за продажба на билети за вашия случай не може да бъде роден интегрирани в Facebook Page събитие, Eventbrite ще има линк към страницата си билети събитие в случай описание и връзка към "Поръчай билети" в вмъкване емисия новини за вашето събитие.
Facebook
Други подобни възможности, са EventPal и Билетен Facebook приложения. И двете приложения ви позволяват да се създаде продажба на билети за вашия случай и след това да създадете специална поръчка на билети страници, които можете да изпращате на присъстващите.