Header Ads Widget

Imo.im - Skype, ICQ и други през браузър

Imo.im е сравнително нова услуга, която позволява чат и (видео)разговори в най-популярните мрежи, през уеб интерфейс, без да ви е нужен софтуера за всяка отделна програма.

Чрез Imo.im можете да се свързвате с няколко VoIP и чат мрежи, през техният уебсайт или програмата им за Windows. Мрежите които се поддържат в момента са: Skype, MSN, Yahoo Messеnger, Google Talk, AIM, ICQ и MySpace.

Наскоро в листа беше добавен Skype. Можете да влезете с вашите потребителско име и парола и ще забележите прозорче с приятелите си и техният статус. Можете да чатите и дори да провеждате видео разговор. Тази услуга е на лице както в уеб клиента, така и в програмата която можете да изтеглите на компютъра си. Единственото ограничение в момента е, че SkypeOut не се поддържа.

За какво може да ни е полезен Imo.im?

Imo може да ползвате когато не сте на вашият компютър - у приятел или в интернет зала - ако на съответният компютър няма инсталиран Skype клиент, ще ви е много по-удобно да се възползвате от услугите му. Знам също, че в много офиси са забранени програми за комуникация като Скайп, там също леко може да заобикаляте правилата, само шефа да не забележи(... и не ме издавайте) :) Да не забравяме и другото предимство - обединяване на няколко програми в един прозорец - не е нужно да търпите тежкото ICQ или Yahoo Messеnger, можете да ползвате Imo и да разговаряте в няколко мрежи през една програма. Чрез свързване на акаунтите на ICQ и Скайп например, можете когато се логнете в Скайп, програмата автоматично да ви логва и в ICQ.
"Имо" е първата подобна услуга за Скайп - странно защо до сега Skype не са си направили собствен сайт през който да може да се чати и разговаря без софтуер, а са дали разрешение на друг.
Услугата все още не е напълно готова - нормално е да има бъгове, но би било добре да допринасяте за развитието на Имо, като съобщавате, когато откривате такива. Ако имате познания по английски, можете да помогнете да преведем Imo, аз вече започнах - от тук


Сигурност?
Няма причина да се притеснявате за данните си докато ползвате Skype с Internet Explorer или Firefox примерно - името и паролата ви, както и всичко друго минават през сигурна, криптирана връзка(HTTPS).