Header Ads Widget

Да прогоним умората от краката

След дълго ходене по магазините или просто след уморителен работен ден, краката ви не ви държат.

А ако краката са уморени, умората се разстила по цялото тяло, пропива се едва ли не във всяка клетка. Ето как бихте могли да си помогнете, ако вечер просто не усещате краката си от умора.

Целият организъм ще се ободри с една баня за крака, която можете да си приготвите с отвара от лимонови и портокалови кори. Една чаша смлени кори се заливат с литър и половина вода и се варят 10 минути. Когато отварата изстине до стайна температура, я излейте в съд и потопете в нея уморените си крака.

Можете да разтривате уморените си и отекли крака с кубчета лед, приготвени от отвара от коприва или градински чай. Поглезете краката си. Ледът е незаменимо средство против умора. Освен това той се препоръчва и в случай на разширени вени на краката.


Ако краката ви са отекли, но не много, състоянието ви ще се подобри, ако използвате за баня отвара от лайка, мента и коприва - по една супена лъжица от всяка билка.

Добавя се и една супена лъжица мед. Залейте билките с литър гореща вода и оставете сместа за 5 минути. Добавете меда, разбъркайте добре и отпуснете краката си в приготвената баня за 20 минути. Тази процедура нормализира кръвообращението и действа ободряващо.

Отоците в областта на глезените и стъпалата, появили се от умора, можете да премахнете с помощта на чесъна. Ако миризмата му не ви дразни, смелете една глава в миксера и я залейте с гореща вода.

След като сместа се охлади, натрийте с нея отеклите места. След половин час измийте с хладка вода.