Header Ads Widget

Значение и здравните ползи от йога

Някои от здравните ползи от йога:

1. Йога включва разтягане на тялото до степен, че ще стане много по-гъвкав, отколкото преди и са по-малко шансове за ставни болки в по-късните етапи на живота си.

2. Медитацията е голям аспект на йога, то ви помага да се освободят от психически стрес, увеличава концентрацията и помага да постигнете спокойствие и тишина.

3. Йога предлага много упражнения за дишане като pranayam, anuloma, viloma, което спомага за подобряване на цялостното функциониране на телесните органи и кръвообращението също е подобрена.

4. Сценични йога редовно помага при вземането на тялото ви да устои на много заболявания като го запазва на кръвното налягане при контрола и курс на лечение на травми или рана също е подобрена.

5. Той помага да се осъществи нашата силна имунна система ни помага да се бори срещу много заболявания като главоболие, умора др

6. Йога също увеличава тялото пози и подобрява своя мускулен тонус предоставяне на помощ ти от болки в гърба и други общи проблеми, увеличаване на силата си.


7.Той също така предвижда естествен блясък на кожата ви да изглежда по-здравословни.

8. Йога е най-добрата практика, която ще ви помогне да увеличите своята координация, концентрацията и паметта на власт, ако се извърши на регулярна основа.

9. Една от най-важните полза на йога е, че тя помага за предотвратяване на затлъстяването.

10. Йога е най-добрият начин да подобрите своята стойка на тялото, око-ръка за координация, баланс, устойчивост, имунитет.