Header Ads Widget

Стрес и антиоксиданти - чудесна комбинация

Антиоксидантите помогне да забави процеса на стареене и дори да се намали възпалението в организма.И така, какво точно са антиоксиданти как те помагат да се намали стреса в тялото?

Какво е антиоксидант?

Антиоксидантите са определени на "различни вещества, които подтискат окисляването в организма. Тези различни вещества, включва бета-каротин, витамин С, антоцианини, алфа-токоферол, витамин Е и др. Антиоксидантите инхибира окисляване, насърчавани от кислород и пероксиди и ще спомогне за опазване на тялото от последиците от нападението на свободните радикали. С други думи, антиоксиданти деактивирате свободни радикали в организма. Хиляди проучвания са показали, че многократно се поддържат високи нива на антиоксиданти спомага за намаляване на риска на дадено лице за болест, стимулира имунната система и може дори да забави процеса на стареене. Така че, като в повече антиоксиданти време стресиращо е жизнено важно да се компенсира това, което хвърля в работата ви.

Така че това, което е на свободните радикали?

Свободните радикали са нестабилни молекули, които са загубили една молекула кислород и те вместо това губи компонент от други източници.В действителност, тези нестабилни молекули, действително крадат кислородни молекули от здравите клетки.Това е нещо, което тялото ви не е необходимо, особено по време на високо пъти стрес.Един отличен пример за това влияе на свободните радикали е запържване на прясно окосена ябълка или картофи.

Следващият път, когато една ябълка или нарязани картофи е наполовина, нека го на гишето за 20 минути.Вие ще забележите, изложени плодове ще започне да се превърне кафяво.Това е, което се нарича "клетъчен ръжда" и това е, което е подобно на това, което правя свободни радикали на здравите клетки в тялото си.Ето защо е жизненоважно да се хранят здравословно хранене и храни, които са с високо съдържание на антиоксиданти ценности.А популярният начин за измерване на антиоксидант стойност в храни, е да се измери стойността ORAC.

ORAC или кислород радикална Абсорбция способностите мерки от общата стойност на различни антиоксиданти храни.Тази стойност показва колко свободни радикали определена храна може да помогне на организма да абсорбира.Колкото повече свободни радикали храна може да деактивирате ORAC-високата си стойност резултат.Така че по-висок е резултатът, толкова по-добре е в храната помага на организма да сте здрави.


Хранене експерти прогнозират, че тялото се нуждае от ежедневна консумация от 3000 до 5000 единици ORAC да се постигне значителен капацитет на кислород в кръвта и реализиране на ползите за здравето на ORAC в храните.
На високо ORAC на храните

Въпреки че много храни предлагат високи стойности ORAC, една храна може да искате да се помисли за добавяне към диетата си на храни с високо съдържание ORAC е проститутка череша.Причината е проститутка череша не само осигурява много добри суми ORAC но също така предлага цялата гама от други здравословни ползи, включително намаляване на артрит, болки, подагра намаляване на болката и намаляване на мускулна болезненост поради физически упражнения.