Header Ads Widget

Повече за грейпфрута

Хората обикновенно предполагат, че природната храна е безопасна за консумация и не би довела до здравословни проблеми ако нямат алергия към дадения вид. За съжаление, това не винаги е така. Редовната консумация на грейпфрути може да доведе до появата на странични ефекти. Това се случва най-вече с хора приемащи медикаменти за високо кръвно, сърдечни проблеми или повишен холестерол. Грейпфрута спира действието на определени ензими, което може да доведе до повишаване на нивото на лекарствата в кръвта. Това може да доведе до появата на странични ефекти.


Дори и малки количества от сок от грейпфрут могат да повишат сериозно нивото на тези лекарства в кръвта. Някои хора вярват, че ако не взимат лекарствата си до няколко часа след консумацията на грейпфрут, няма да имат проблеми. Това за съжаление не е така. За да възстановят необходимите ензими работата си са нужни три дни.

Какви са възможностите ви ако приемате подобни медикаменти и обичате грейпфрути? Ако лекарствата, които приемате се влияят от грейпфрута, по-добре се въздържайте напълно от консумация на този плод. От друга страна можете да говорите с вашия лекар за преминаване към лекарства, които не се повлияват от него.