Header Ads Widget

6 неща, които искаме да се сбъднат през 2010 г

2010 г. започна, а с нея и надеждите за по-добра година. В света на технологиите има много какво да се желае и GigaOm се надява тя да постави началото към позитивните промени за поне 6 области на IT света.



Facebook да стане публична компания. Така не само ще получи ценен финаносв ресурс за борбата с конкурентите си, но и ще може да изкупува по-лесно по-малките мрежи.



50 Mpbs за $50. Или иначе казано поевтиняване на Интернет достъпа. Макар че в Европа и у нас той е сред най-евтините и бързите, винаги има какво още да се желае.



След като MySpace бе почти окончателно победен от Facebook, сайтът започна да преустройства насочеността си. Ще е чудесно за него и за всички, които обичат музиката, ако той се преобрази в чудесен доставчик на музика, както на известни изпълнители, така и на местни и любителски групи.



Hulu да представи премиум услуга. Срещу скромна такса се абонирате за сайта, а в замяна получавате качествено видео без реклами и досадни съобщения.



В момента iPhone се предлага само с с определени мобилни оператори. Макар да не се е отразило кой знае колко на продажбите му, в днешно време подобно ограничение просто не изглежда логично. Затова се надяваме 2010 г. да постави началото на „освобождаването“ на iPhone.



Chrome OS има много предимства, но и някои недостатъци. Най-големият от тях е фактът, че трябва да работите с приложения и файлове само в cloud. По-практично ще е, ако Chrome OS позволи работа и с инсталирани на компютъра програми. Да, може би ще увеличи малко времето за пускане и изключване, но определено ще е по-практично и удобно.