Header Ads Widget

Четири плода, които правят живота ви хубав

Грозде

От древни времена лозата минава за храст, който притежава обикновена сила. Пресеят гроздов сок ускорява обмяната на веществата в организма. Гроздовите семки са полезни за сърдечносъдовата система, а съдържащата се в гроздето фруктоза храни мозъка. Препоръчваме. Един грозде дневно. Противопоказно:При хроничен бронхит и захарен диабет.

Банани

Повдигнете си настроението от сутринта. Изяжте един или два банана. Те съдържат триптофан - един от видовете протеини, който организмът преобразува в серотонин -"хормона на щастието".
Препоръчваме. 1-2 банана сутрин и през деня.
Включете фантазията си. Не искате да нагъвате банани в чист вид? Тогава ги запечете с мед във фурната или си пригответе вкусен засищащ коктейл.

Праскови

Плодът на красотата в Япония, символът на дълголетието в Китай и кралица на козметиката в цял свят. Съдържащите се в прасковата витамини забавят процеса на стареене, а от костилките се извлича праско-вено масло, което се използва с козметична цел.
Препоръчваме. 2-3 праскови дневно или часа сок от праскови.
Вместо захар. Пийте чай със сладко от праскови - хем е вкусен, хем полезен.



Райска ябълка

В средата на зимата трябва да наситим организма с йод, особено необходим за поддържане на имунитета. Най-вкусният естествен източник на йод е райската ябълка.
Препоръчваме. 3-4 райски ябълки дневно ще ни помогнат да укрепим организма и "безболезнено" да понесем студовете.
Грижа за кожата. Маска от вътрешността на райска ябълка и яйчен жълтък подхранва кожата и подпомага свиването на порите.