Header Ads Widget

Повече за меда

Въпреки напредъка в съвременните лекарства, хората все още предпочитат да се обръщат към алтернативната медицина за лечението на много болести и проблеми. Природата ни предлага безопасни, здравословни, и тествани хилядолетия средства за лечение.
Медът е една от най-чистите природни храни за общо укрепване. Медът има множество приложения - той има антимикробно и антивирусно действие и е силен природен антиоксидант. Използва се и в много средства за красота.


* Медът и здравето
Медът е силен имуностимулатор. Чистият, непреработен мед съдържа 27 минерала, 22 амино киселини и 5000 ензима. Една лъжица дневно е всичко, което ви е нужно за да укрепите имунната система и да се чувствате добре.

* Медът и раните
Медът е използван за третирането на рани от хилядолетия. Той има антисептични свойства, които възпрепятстват развитието на бактерии. Медът благоприятства зарастването, премахва отоци и предпазва от инфектиране на изгаряния и рани.

* Медът и диетата
Ако се опитвате да отслабнете – медът може да бъде ваш помощник. За разлика от рафинираната захар медът съдържа витамини и минерали. Той подпомага метаболизирането на холестерола и мазнините и възпрепядства прекалената пълнота. Лимоновият сок с мед е изключително полезен за правилната обмяна на веществата в организма.

* Медът и красотата
Медът може да се ползва като маска за лице, подхранващ балсам за коса, освежител за кожа и много други. Той естествено овлажнява кожата, без да я омазнява като много други продукти. Също така, медът е популярна съставка срещу бръчки в много известни, комерсиални продукти. Медът като маска за лице ще ексфолира и почисти кожата и отпуши порите.



Има много малко продукти, които могат да конкурират медът като храна и средство за поддържане на здравето и красотата. Медът е природен продукт, който повлиява изключително човешкото здраве, има антибактериално и антивирусно действие.