Header Ads Widget

Как да презаредим батериите

Изтощението обикновенно не се появява внезапно, то завладява организма бавно, стъпка по стъпка, докато един ден не се събудите и не почувствате, че дневните ви задължения сякаш нямат край, и нищо от работата която вършите вече не ви е приятно. Понякога симптомите на изтощението се появяват толкова бавно, че вие дори не ги забелязвате, но вашите приятели и хората, с които работите, забелязват определена промяна във вас, и се опитват да привлекът вниманието ви върху нея.

Много често първите знаци на изтощението са раздразнителност, безсъние, намаляване на работоспособността или усещане за безполезност. Симптомите напомнят малко тези на лека депресия. По-късно се появяват и физически симптоми като главоболие, умора, болки в гърба или стомаха.

Всеки може да почувства изтощеието през живота си, но най-често от преумора страдат работохолиците. Те често поставят работата пред здравето и семейството си, не са способни да контролират стреса и да балансират умственото, и физическото си здраве.

Ето няколко съвета как да презаредите батериите, ако страдате от изтощение:

* Подредете мислите си. Направете списък с важните неща за деня и го спазвайте. Не можете винаги да изпълнявате всички изисквания, които хората имат към вас, и не можете да направите всички щастливи. Възстановете самоувереността си.

* Смейте се повече. Щастието ще направи деня ви по-светъл. Смехът намалява кръвното налягане и помага на вашата имунна система. Посмейте се с приятели или прочетете хубава книга през свободното си време. Всичко, което ви прави щастливи е добро за вашето здраве.

* Променете работно си място. Сложете малко снимки на бюрото и няколко рисунки или картини на стените. Това ще ви накара да се отпуснете и да работите с удоволствие.


* Наспете се. Ако винаги работите докъсно, то тялото ви няма как да се справи с натоварването и няма да може да се презареди с енергия. Оставете всички неприятни мисли за следващия ден и се наслаждавайте на заслужена почивка.

* Обръщайте повече внимание на себе си и на здравето си. Яжте здравословна храна и спортувайте редовно.Разхождайте се сред природата.